Po filmo peržiūrosos scenoje scenoje pasirodė ir pagrindinis pasakojimo herojus Algirdas Kaušpėdas bei filmo režisierė Giedrė Žickytė.

Anot A. Kaušpėdo, šis filmas - didingas. „Didingas filmas. Trečią kartą matau ir vis vien susijaudinu. Šis filmas - pro „Anties“ langą. Mes esame laisvi ir mums kažkaip pavyko, nors ir siauru takeliu, nueiti iki Nepriklausomybės“, - emocijų neslėpė Algirdas. Vyras pridūrė, kad jis džiaugiasi, jog jo dukters amžiaus žmogus ryžosi tokio filmo kūrybai.

Filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ pasakoja apie prieš beveik 25 metus Lietuvą apėmusią „dainuojančią revoliuciją“, kurios įkvėpėjai A. Kaušpėdas ir grupė „Antis“ kartu su kitomis kultinėmis grupėmis – „Bix“, „Foje“, „Katedra“, „Už tėvynę“ – 1987 m. surengė unikalų renginį – pirmąjį Roko maršą, kurio kelionė po Lietuvos miestus ir miestelius tapo ne tik didele muzikos švente, bet ir kvietė tautą kilti į kovą už Lietuvos nepriklausomybę.

Filme panaudoti unikalūs, niekur nematyti kadrai iš asmeninių archyvų, taip pat galima išvysti muzikinių intarpų iš roko maršų, skandalingo ir nepamirštamo „Anties“ pasirodymo Sovietų Sąjungos centrinės televizijos tiesioginiame eteryje, kitų grupės koncertų, išgirsti šių įvykių liudininkų komentarus.

Premjeros svečiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją