Be geriausio režisieriaus apdovanojimo šio filmo kūrėjas Michelis Hazanavicius taip pat atsiėmė prizą už geriausią originalų scenarijų.

„Kai kurie žmonės galvoja, kad šis filmas neturėjo scenarijaus, nes jame niekas nekalba, taigi britai yra labai protingi“, - sakė jis.

Meryl Streep buvo išrinkta geriausia aktore, o „Tinker Tailor Soldier Spy“ („Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“) buvo pripažintas geriausiu britų filmu.

„Artisto“ aktorius J. Dujardinas, atsiimdamas geriausio aktoriaus statulėlę, teigė, kad „labai džiaugiasi, patekęs tarp tokių garsių, talentingų aktorių“ kaip nominuotieji Bradas Pittas, Gary Oldmanas, George`as Clooney ir Michaelas Fassbenderis.

„Gauti apdovanojimą iš Laurence`o Oliverio, Williamo Webbo Elliso ir Benny Hillo šalies yra didelė garbė“, - pridūrė prancūzas.

Atsiimdamas geriausio režisieriaus BAFTA M. Hazanavicius, pasakęs virtinę spalvingų kalbų, teigė labai apsidžiaugęs, kad šį prizą jam įteikęs B.Pittas „teisingai ištarė jo pavardę“.

„Žinau, kad bus blogų dienų dėl to, kad esu režisierius, bet šią dieną prisiminsiu kaip gerą“, - pridūrė jis.

Apdovanojimų akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją