„Nors naujausias Madonnos darbas kine sulaukė prieštaringų atgarsių, aktorė A.Riseborough – neabejotinai stiprioji filmo „W.E.“ pusė. Kritikų vertinimu, be filmui jau įteikto „Oskaro“ už kostiumus, jos vaidyba – kita svari priežastis, dėl kurios verta pamatyti filmą, o sukurtas vaidmuo vertinamas kaip aktorės tramplinas į Holivudą. Tad, jei iki šiol A.Riseborough buvo mažai žinoma JAV, o ypač Lietuvos publikai, tai turėtų pasikeisti po filmo „W.E.“ premjeros“, – pranešime spaudai sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Skandalingam vaidmeniui britų aktorę Madonna pasirinko dėl anksčiau televizijoje jos sukurto Didžiosios Britanijos Ministrės Pirmininkės Margaret Thatcher vaidmens. Viename savo interviu Madonna prasitarė, jog tik pamačiusi aktorę perklausoje suprato, kad jai ir teks pagrindinis moters vaidmuo filme „W.E.“.

Tuo tarpu pati aktorė prisipažįsta, jog dirbant filmavimo aikštelėje visiškai pasitikėjo Madonna, jos žiniomis ir skoniu, statant filmą jos drauge išgėrė ne vieną puodelį arbatos ir galiausiai tapo draugėmis.

Už filme „W.E.“ sukurtą vaidmenį A.Riseborough apdovanota Holivudo filmų festivalyje. Jai taip pat teko garbė dėvėti 60 skirtingų kostiumų, už kuriuos dizainerė Arianne Phillips apdovanota „Oskaru“. Interviu „The Wall Street Journal“ aktorė sakė, jog suknelės jai padėjo atskleisti Volis asmenybę bei leido pamatyti, kaip drabužis keičia aplinkinių vertinimą.

Trisdešimtmetė aktorė A.Riseborough baigė Karališkąją dramos meno akademiją Londone, kūrė vaidmenis britų TV serialuose, atliko vieną pagrindinių vaidmenų penkiems Britų kino ir televizijos meno akademijos apdovanojimams nominuotame filme „Pagaminta Dagenhame“ („Made in Dagenham“) bei vaidino filme „Neleisk man išeiti“ („Never Let Me Go“) kartu su „Oskarams“ nominuotomis aktorėmis Keira Knightley ir Carey Mulligan.

Šiuo metu aktorė dirba režisieriaus Josepho Kosinskio statomame mokslinės fantastikos filme darbiniu pavadinimu „Užmarštis“ („Oblivion“), kuriame su aktoriumi Tomu Cruise`u atliks pagrindinius vaidmenis.

Išankstinis filmo „W.E.“ seansas – antradienį, vasario 14 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją