Panašu, kad triukšmingai per pasaulį keliaujantis filmas turi ką pasakyti žiūrovams – kainavęs 1,2 mln. JAV dolerių, filmas jau gali pasigirti beveik keturiasdešimt kartų didesniu uždarbiu - 48 mln. JAV dolerių.

Filmo režisierius Alexanderis Payne, išgarsėjo komedijine drama „Apie Šmitą“ (orig. „About Schmidt“, 2002), kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Holivudo šelmis aktorius Jackas Nicholsonas. Tais pačiais metais filmas buvo nominuotas dviem Oskarams, tačiau nei vieno iš jų nepelnė. Išsvajotą statulėlę už geriausią scenarijų vyrui padovanojo romantinė komedija „Klystkeliai“ (orig. „Sideways“, 2004), po kurios vyras krimto itin sėkmingo prodiuserio ir scenaristo duoną, o į režisieriaus kėdę grįžo tik parašęs scenarijų filmui „Paveldėtojai“.

Pagrindinį vaidmenį komiškoje dramoje atliko Holivudo svajonių jaunikis George Clooney, kurį A. Payne vaidina nuostabiu aktoriumi ir puikiu vyruku. „Manęs visuomet klausia kaip G. Clooney elgiasi realiame gyvenime, ir aš visuomet atsakau, jog jis yra toks, kokiu jūs tikitės jį išvysti – žaismingas, dvasingas ir apdovanotas puikiu humoro jausmu. Jis – paprastas vyrukas, tad akivaizdu, jog ekrane įkūnijami „kieti riešutėliai“ tėra geros vaidybos padarinys“, - aktorių gyrė režisierius. Ir pridūrė, jog G.Clooney – filmo sėkmės priežastis, nes tinkamai parinktas aktorius filmui įkvepia gyvybę.

Didžiojo kino debiutantė Shailene Woodley, filme „Paveldėtojai“ suvaidinusi G. Clooney herojaus dukterį, labai bijojo dirbti su tokio stambaus kalibro žvaigžde. „Visas jaudulys dingo, nes vos įžengus į filmavimo aikštelę Georgas šiltai mane apkabino ir pasveikino“, - pasakojo jaunoji aktorė, G. Clooney vadinanti nuostabiausiu kada nors sutiktu žmogumi.

Užsienio kino kritikai nesiliauja vardinę stipriųjų juostos „Paveldėtojai“ pusių – stiprus scenarijus, gera aktorių vaidyba, puikus montažas, nuostabus operatoriaus darbas. Be to, Havajai pagaliau yra parodyti ne kaip puiki vieta atostogoms, o kaip vieta, kurioje gyvena žmonės, taip pat turintys rūpesčių. Spauda giria ir filmo pasakotojo, balso už kadro įvedimą, kuris juostai suteikė intymumo ir asmeniškumo.
Panašu, kad palankūs kritikų įvertinimai ir vis didesniu greičiu besipildanti filmo apdovanojimų lentyna jau vasario 26 dieną gali pasunkėti beveik keturis kilogramus sveriančia Oskaro apdovanojimų statulėle.

Šiltas ir dramatiškas pasakojimas apie vienos šeimos istoriją ir savęs paties paieškas kino teatruose jau nuo vasario 24 dienos.

Filmo treileris:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją