Paskutinius 36 mėnesius režisierius ir prodiuseris S.Spielbergas dirbo be poilsio dienų. Vien 2011-aisiais vyras prodiusavo keturis filmus, kelis televizijos projektus bei režisavo du filmus: animacinį filmą „Tintino nuotykiai. Vienragio paslaptis“ ir dramą „Karo žirgas“.
„Geriausias S.Spielbergo dešimtmečio filmas“; „Geriausia 2011-ųjų juosta, pakerinti meistriškumu ir didybe“; „S. Spielbergo grįžimas prie ankstyvosios savo kūrybos“ – tik keli užsienio kino kritikų įvertinimai filmui „Karo žirgas“, sulig kiekviena akimirka plečiančiu gerbėjų ratą.

Režisierius kategoriškai atsisako filmą „Karo žirgas“ vadinti karine drama. „Taip, tai karinis filmas, tačiau jokiu būdu – ne apie karą. Karas tėra fonas, siužetui suteikiantis daugiau dramatiškumo, išskiriantis pagrindinius herojus tam, kad jie rastų kelią atgal. Žirgas Džojus suteikia viltį. Viltį išgyventi, sulaukti geresnio rytojaus ar tiesiog eiti pirmyn. Manau, kad kiekvienas čia išvys kažką savo ir artimo“, - pasakojo genialusis S.Spielbergas.

Prakalbus apie darbą su žirgais režisierius juokėsi, jog pastarieji filmavimo aikštelėje neretai improvizuodavo ir darydavo visai ne tai, kas buvo numatyta pagal kruopščiai parengtą scenarijų. „Žirgai – neįtikėtinai protingi gyvūnai. Nesitikėjau, kad jie klusniai vykdys visas dresuotojų komandas, tačiau taip pat nesitikėjau, kad jie improvizuos ir būtent pastarieji kadrai pateks į filmą ir jį pagyvins“, - gyvūnų išradingumu stebėjosi kūrėjas.

„Karo žirgas“ sukurtas remiantis 1982-aisiais išleistu rašytojo Michaelo Morpurgo to paties pavadinimo romanu, tapusiu pagrindu Londono Nacionalinio teatro spektakliui ir vienam Brodvėjaus miuziklų. Tiek spektaklis, tiek miuziklas sulaukė stulbinančios sėkmės, tad būsima sėkmė iškart prognozuojama ir M. Morpurgo romano ekranizacijai.
Juostos istorija pasakoja apie berniuko Alberto (akt. Jeremy Irvine) ir žirgo Džojaus draugystę, kurią nutraukia Pirmas pasaulinis karas. Prasidėjus kariniams manevrams, ristūnas Džojus atsiduria karo fronte Prancūzijoje. Jaunasis žirgo šeimininkas Albertas, negalėdamas pakelti išsiskyrimo su geriausiu draugu, savanoriškai išeina į karą, kur tikisi bet kokia kaina susigrąžinti ištikimą draugą.

Filme „Karo žirgas“ nusifilmavusiam 35-erių anglų aktoriui Benedictui Cumberbatchui praėję metai buvo išties ypatingi – gana vėlai aktoriaus karjerą pradėjęs vyras ruošėsi „Hobito“ kūrimo darbams, nusifilmavo trileryje „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“, ir tęsė filmavimąsi seriale „Šerlokas“. Neseniai paaiškėjo, jog režisierius J.J. Abrams patvirtino aktoriaus kandidatūrą atlikti pagrindinį piktadarį filmo „Žvaigždžių kelias“ tęsinyje.

Nepaisant vyresniojo kolegos pasiekimų, didžiausias karjeros šuolis laukia jaunosios kartos aktoriaus Jeremy Irvine, filme „Karo žirgas“ atlikusio pagrindinį vaidmenį. Pranešama, jog 21-erių metų vaikiną didžiosios Holivudo kino studijos užvertė įdomiais ir pelningais pasiūlymais vaidinti. „Bijau praleisti gerus pasiūlymus ir bijau pasirinkti ne itin vertingus projektus, tad nusprendžiau atidžiai išnagrinėti kiekvieną pasiūlymą“, - spaudos konferencijos metu pasakojo J.Irvine, prisipažįstantis, jog vieną rytą nubusti ir suvokti, kad tavo pavardę žino daugiau pusė pasaulio yra kiek nejauku ir keista.

Filmo „Karo žirgas“ garso takelį sukūrės Džonuas Williamsas, muzikinį pavidalą suteikęs „Šindlerio sąrašui“, „Gelbstint Eilinį Rajeną“, „Geišos išpažinčiai“, „Žvaigždžių karų“ ir „Hario Poterio“ filmams. Jau dabar aišku, kad nuostabi muzika padės atsiskleisti filmo emociniam užtaisui ir istorijai apie negęstančią viltį bei ištikimą draugystę.

S. Spielbergui grįžus prie jo paties gerai išvystytos karinių filmų ir draugystės temos, režisieriaus gerbėjų jau nuo šio penktadienio kinuose laukia įdomus ir įsimintinas reginys.

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją