Michelas Hazanavicius atsiimdamas apdovanojimą sakė: „Nemėgstu tiek daug kalbėti“. Vėliau jis pakvietė visus aktorius ant scenos pasidžiaugti sėkme.

M. Hazanavičius taip pat gavo geriausio režisieriaus apdovanojimą už filmą „Artistas“. „Čia tiek daug gražių žmonių. Man reikia pastangų, kad nepulčiau prašyti autografų“, - sakė režisierius. Beveik nebylus jo režisuotas filmas taip pat tapo gavo apdovanojimus už geriausius kostiumus ir geriausią garso takelį.

Geriausio aktoriaus kategorijoje buvo apdovanotas George'as Clooney už vaidmenį filme „Paveldėtojai“ („The Descendants“). „Labai didžiuojuosi vaidmeniu šiame filme“, - sakė aktorius, atsiimdamas apdovanojimą.
Geriausia metų aktore tapo Viola Davis, suvaidinusi juostoje „Tarnaitė“ („The Help“). „Priimu tai kaip man suteiktą garbę išreikšti pagarbą toms moterims, kurios tuo laikmečiu neturėjo teisės svajoti“, - sakė aktorė savo įsimintinoje padėkos kalboje.

Kartu su V. Davis juostoje „Tarnaitė“ nusifilmavusi Octavia Spencer atsiėmė geriausios antro plano aktorės apdovanojimą.

Geriausiu antro plano aktoriumi pripažintas Christopheris Plummeris už vaidmenį juostoje „Beginners“. „Šiąnakt jaučiuosi siaubingai jaunu, - sakė ant scenos užlipęs. - Jūs sugrąžinote man jaunystę“.

Geriausios komandos ekrane apdovanojimas atiteko režisieriaus Tate'o Toyloro filmui „Tarnaitė“. Visų vardu kalbėjusi aktorė O. Spencer padėkojo Stevenui Spielbergui, Chrisui Columbusui, Tate'ui Taylorui ir Katheryne Stockett.

Juosta „Sunokusios pamergės“ („Bridesmaids“) buvo pripažinta geriausia komedija. Filmo prodiuseris Juddas Apatow savo kalbą, kuriai prireikė cenzūros, užbaigė taip: „Jerry Lewisas kartą pasakė nemanantis, kad moterys yra linksmos. Su visa pagarba norėčiau pasakyti – užsikru..“
Už geriausią adaptuotą scenarijų apdovanotas filmas „Žmogus pakeitęs viską“ („Moneyball“). Šio apdovanojimo atsiimti ant scenos užlipo Steve'as Zaillianas, Aaronas Sorkinas ir Stanas Chervinas.

Woody Alleno „Vidurnaktis Paryžiuje“ („Midnight in Paris“) gavo apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų.

Geriausiu animaciniu filmu pripažintas „Rango“. Atsiimdamas apdovanojimą jo režisierius Gore'as Verbinskis dėkojo: „Dėkoju už šią naktį, tai milžiniška garbė“.

Geriausio užsienio filmo kategorijoje nugalėjo „Išsiskyrimas“ („A Separation“). Šį apdovanojimą atsiėmė juostos režisierius Asgharas Ferhadi.

Aktorius Thomas Hornas iš juostos „Nepaprastai garsiai ir neįtikėtinai arti“ („Extremely Loud & Incredibly Close”) laimėjo geriausio jaunojo aktoriaus ar aktorės kategorijoje.

Šių apdovanojimų nugalėtojus renka per 250 „Kino kritikų asociacijos“ narių. Šiai asociacijai priklauso televizijos, radijo bei interneto kritikai, kurie turi garbę išpranašauti galimus „Oskarų“ laimėtojus.

Pernai Kino kritikų asociacija geriausia juosta išrinko „Socialinį tinklalapį“ („The Social Network“, o atitinkamas „Oskaras“ atiteko filmui „Karaliaus kalba“ („The King's Speech“). Vis dėlto geriausių aktorių kategorijų nugalėtojai - Colinas Firthas, Natalie Portman, Christianas Bale'as ir Melissa Leo – dar kartą už ta patį gavo apdovanojimus ir „Oskarų“ teikimo naktį.

Šiemet Kino kritikų apdovanojimų sąraše pirmaujančias pozicijas užėmė filmai „Artistas“ ir „Hugo“ - kiekvienas jų buvo nominuotas vienuolikoje kategorijų. Po aštuonias nominacijas turėjo „Tarnaitė“ ir „Vairuotojas“ („Drive“). „Paveldėtojai“ ir „Karo žirgas“ sulaukė po septynias nominacijas.

Apdovanojimų ceremoniją tiesiogiai transliavo kanalas VH1, ją vedė Robas Huebelis ir Paulas Scheeras.

Visas nugalėtojų sąrašas:

Geriausias filmas: „Artistas“
Geriausias aktorius: George'as Clooney („Paveldėtojai“)
Geriausia aktorė: Viola Davis („Tarnaitė“)
Geriausia antro plano aktorė: Octavia Spencer („Tarnaitė“)
Geriausias antro plano aktorius: Christopheris Plummeris („Beginners“)
Geriausia komanda kine: „Tarnaitė“
Geriausias režisierius: Michelas Hazanavicius („Artistas“)
Geriausias animacinis filmas: „Rango“
Geriausias užsienio filmas: „Išsiskyrimas“
Geriausias jaunasis aktorius arba aktorė: Thomas Hornas („Nepaprastai garsiai ir neįtikėtinai arti“)
Geriausias dokumentinis filmas: „George Harrison: Living in the Material World“
Geriausias adaptuotas scenarijus: Steve'as Zaillianas ir Aaronas Sorkinas („Žmogus pakeitęs viską“, pagal Stano Chervino apsakymą)
Geriausias originalus scenarijus: Woody Allenas („Vidurnaktis Paryžiuje“)
Geriausia kinematografija: „Gyvenimo medis“ („The Tree Of Life“) ir „Karo žirgas“
Geriausias montažas: „Mergina su drakono tatuiruote“ („The Girl With The Dragon Tattoo“)
Geriausi kostiumai: „Artistas“
Geriausias grimas: „Haris Poteris ir Mirties relikvijos 2“ („Harry Potter And The Deathly Hallows 2“)
Geriausi vizualiniai efektai: „Beždžionių planetos sukilimas“ („Rise Of The Planet Of The Apes“)
Geriausias garsas: „Haris Poteris ir Mirties relikvijos 2“
Geriausia komedija: „Sunokusios pamergės“
Geriausias veiksmo filmas: „Vairuotojas“
Geriausias garso takelis: „Artistas“
Joelio Siegelo apdovanojimas: Seanui Pennui

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją