Festivalio tinklalapis ir filmai išversti į 14 kalbų, taip pat ir lietuvių. Žiūrovų laukia įdomi programa: geriausiai įvertinti 2010–2011 m. pasirodę 10 pilnametražių ir 10 trumpametražių jaunų kūrėjų filmų.
Bus galima išvysti ir Valérie Donzelli, kurios filmas Karas paskelbtas (šiais metais Žiemos ekranuose) vasarį varžysis dėl Oskarų apdovanojimų, režisūrinį debiutą Naivuolių karalienė.

Taip pat Xabi Molia Aštuoni bandymai atsitiesti, rodytą praeitų metų festivalyje Žiemos ekranai, kurio viešnia buvo pagrindinio vaidmens atlikėja Julie Gayet.

Nekonkursinėje programoje – 1956 m. Claude‘o Autant-Lara juosta Per Paryžių, pakviesianti pasivaikščioti 1940 m. Paryžiaus gatvėmis, du kanadiečių filmai. Festivalį priglaus partnerinės platformos: MyFrenchFilmFestival.com apsigyvens Dailymotion ir Mubi tinklalapiuose. Filmus galima žiūrėti internete, susimokėjus mokestį. Vieno pilnametražio filmo nuoma 1,99 €, trumpametražio filmo nuoma 0,99 €.

Festivaliui pasibaigus bus išdalinti šeši prizai (trys pilnametražiams ir trys trumpametražiams filmams): internautų prizas, socialinių tinklų prizas ir tarptautinės spaudos prizas.

Beje, MyFrenchFilmFestival.com išsiverš iš internetinės erdvės. Antrojo festivalio metu Berlyne, Londone, Los Andžele ir Seule bus rodomi priešpremjeriniai kino seansai.