Vėliau mokiniai susipažino su šviesos, garso ir filmavimo technika, montažo pagrindais.

Dirbtuvių dalyviai patys rašė literatūrinius scenarijus, paišė kadruotes, planavo filmavimo eigą ir vietas, svarstė, kokie sunkumai gali kilti montažo metu. Po pasirengiamųjų darbų jaunieji kino mėgėjai kibo į tolesnius darbus: kūrė aplinką, apšvietimą. Kai šis etapas buvo baigtas, visi entuziastingai kibo į filmavimą, vaidybą ir režisūrą.

Jaunesniųjų moksleivių grupė, vadovaujama vaizdo operatorių būrelio moksleivio Antano Katilausko, sukūrė tris filmukus, kurie parodo, kaip 11–14 metų moksleiviai supranta narkomanijos problemą, skatina labai gerai apmąstyti galimas baigtis priėmus vienokį ar kitokį sprendimą.

Antrasis jaunųjų kūrėjų filmas moksleiviams leido išgyventi kiekvieno berniuko svajonę – tapti slaptuoju agentu, kovojančiu su begalinėmis blogiukų grupuotėmis vardan visuomenės saugumo. Slaptasis agentas Konoras, pasitelkęs sunkiai nugalimą kung-fu kovos stilių, pradeda kvapą gniaužiančią kovą su blogiukų grupuote, kuri iš valstybės pavogė itin slaptą ir pavojingą karinę mikroschemą.

Trečiajame filme itin stipriai jaučiama režisieriaus Chriso Columbuso sukurto kultinio filmo „Vienas namuose“ įtaka: pasakojama apie brolį ir sesę, paliktus vienus pas senelius, kur jie susiduria su chuliganais, bandančiais apiplėšinėti namus, bet jaunieji herojai užkerta tam kelią, paspęsdami įvairius spąstus.

Vyresniųjų klasių moksleivių grupė, vadovaujama vaizdo operatorių būrelio senbuvio Lauryno Kanapecko, sukūrė sudėtingą psichologinį filmą, kuriame pasakojamos septynios skirtingos istorijos apie žmones, turinčius įvairių problemų,- nuo narkomanijos iki problemų dėl nuvažiavusio troleibuso, susigadinto manikiūro ir panašių.

Filme aiškiai perteiktas žmogaus uždarumas, melas bendraujant su kitais, vėliau jo atviras požiūris pačiam į save, elgesį su aplinkiniais. Po akistatos su savo sąžine žmogus drįsta atvirai pasidalinti savo problemomis su kitais, ieškoti sprendimų.

Antrasis filmas alsuoja gyvomis teigiamomis emocijomis, kurios sukuria stiprų kontrastą su nykiu oru, paniurusiais aplinkiniais. Veiksmas vyksta ir mieste, ir kavinėje, ir ant pastato stogo, kur filmo herojai smagiai leidžia laiką, retsykiais iškrisdami iš visuomenės normų.
Sausio 6 dienos vakare kūrybines dirbtuves užbaigė atvira sukurtų filmų premjera, kurioje dalyvavo dirbtuves lankiusių mokinių tėvai, draugai.

Po filmų peržiūrų buvo diskutuojama apie filmų stipriąsias puses, aptartos vietos, kurias būtų galima tobulinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją