J.Roberts ir G.Clooney, kuriuos vėliau šiais metais žiūrovai galės išvysti "Oušeno dvyliktuke" ("Ocean`s Twelve") - nekantriai laukiamame 2001 metų juostos "Oušeno vienuoliktukas" ("Ocean`s Eleven") tęsinyje, pretenduoja į mėgstamiausios kino aktorės ir mėgstamiausio kino aktoriaus apdovanojimus.

J.Roberts, kuri paskutinį kartą pasirodė 2003 metų gruodį išleistame filme "Mona Lizos šypsena" ("Mona Lisa Smile"), dėl minėto prizo kovos su Nicole Kidman, Julianne Moore, Charlize Theron ir Reese Witherspoon. Mylimiausia kino aktore J.Roberts buvo išrinkta jau pernai.

G.Clooney, kurį žiūrovai kartu su Catherine Zeta-Jones paskutinį kartą matė juodojoje komedijoje "Nepakeliamas žiaurumas" ("Intolerable Cruelty"), teks susirungti su Tomu Cruise`u, Johnny Deppu, Tomu Hanksu ir Denzeliu Washingtonu.

Priešingai negu "Oskarai" ir kiti pramogų pasaulio apdovanojimai, kurie atitenka tos pačios srities atstovų renkamiems asmenims, Žiūrovų simpatijų prizai teikiami visuomenės išrinktiems aktoriams.

Ankstesniais metais šių apdovanojimų laimėtojus per apklausą nustatydavo organizacija "Gallup". Šiais metais žurnalas "Entertainment Weekly" išrinko 6 tūkst. skaitytojų, kurie iš kandidatų sąrašų įvairioms filmų, muzikos ir televizijos kategorijoms nominavo savo favoritus.

Į apdovanojimus galėjo pretenduoti tie aktoriai, kurie kiekvienoje kategorijoje užėmė pirmąsias penkias vietas. Prizai atiteks tiems nominantams, kurie per rinkimus tinklalapyje "www.PCAVote.com" surinks daugiausia balsų, nurodė organizatoriai. Laimėtojai bus paskelbti sausio 9 dieną per apdovanojimų ceremoniją, kurią transliuos televizija CBS.

Organizatoriai pažymėjo, kad kitose kategorijose, įskaitant mėgstamiausią kino dramą ir komediją, nominuotų aktorių pavardės bus atskleistos gruodį.

Televizijos kategorijose į mėgstamiausios dramos apdovanojimą pretenduoja du nauji ABC serialai - "Beviltiškos žmonos" ("Desperate Housewives") ir "Pasimetę" ("Lost"). Pastarajame seriale vaidinantis Matthew Foxas (Metjus Foksas) taip pat gali būti išrinktas mėgstamiausiu televizijos aktoriumi.

Jau seniai rodoma NBC komedija "Vilas ir Greisė" ("Will & Grace") tapo labiausiai pripažintu televizijos serialu. Jis pelnė nominacijas aktorėms Debrai Messing bei Megan Mullally ir dar pretenduoja į apdovanojimą mėgstamiausios televizijos komedijos kategorijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją