Netradicinės pramogos organizatoriai neslėpė, kad kai kurie šunų šeimininkai vos patikėjo kvietimu į kiną keliauti drauge su šunimi, o išdrįsę pamėginti džiaugėsi kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ svetingumu ir noriai fotografavosi su augintiniais.

Šeimininkai galėjo tik džiaugtis savo šunų kultūringumu – stebėdami ekrane besirutuliojančią klasikinio Holivudo laikų istoriją keturkojai buvo itin susidomėję, o pabendrauti tarpusavyje nutarė tik filmo „Artistas“ pabaigoje, kuomet jau buvo ką aptarti ir pagal siužetą. Žinoma, labiausiai augintiniams patikęs aktorius – Džeko Raselo terjeras Uggie, filme vaidinęs ištikimąjį pagrindinio herojaus šunį.

Išskirtine filmo „Artistas“ premjera susiviliojo ir žinomi šunų, nebyliojo kino ir auksinio Holivudo mylėtojai – kino juosta mėgavosi Gytis Šapranauskas, Danielius Polskis-Gabbana, išskirtinių kvepalų salono „Crème de la Crème“ bendraturtis Andrius Remiševskis, buvęs Seimo narys Linas Karalius su mylimąja Gintare Gurevičiūte ir kiti.

Kaip sakė G.Šapranauskas, „Artistas“ pelnytai jau pelnė daugybė apdovanojimų ir pretenduoja į dar tiek pat. „Filmas man paliko didelį įspūdį. Iš pradžių buvo kiek keistoka vėl matyti seniai pamirštą nebylųjį kiną, bet juosta netruko sužavėti puikia aktorių vaidyba ir, žinoma, žavinga pagrindinės aktorės šypsena. Net šuo atliko labai svarbų vaidmenį ir įnešė daug gyvybės. Įsimintinas ir siužetas, kuriuo per žmogaus emocijas pasakojami dideli kino pasaulio pokyčiai“, – sakė jis. G.Šapranauskui antrino ir D.Polskis, teigdamas, kad „Artistas“ – keistas, bet įtraukiantis kino šedevras“.

„Artistas“ – „Auksinių gaublių“ nominacijų lyderis

Gruodžio viduryje buvo paskelbti ilgai lauktieji „Auksinių gaublių“ nominantai. Daugiausiai statulėlių – net 6 – laimėti gali būtent lietuviškų šaknų turinčio prancūzų režisieriaus Michelio Hazanaviciaus filmas „Artistas“. Ši juosta pretenduoja tapti geriausiu metų filmu komedijos ar miuziklo kategorijoje. Šiemet Kanuose jau pelnęs Geriausio aktoriaus titulą, pagrindinį herojų Džordžą Valentiną vaidinęs Jeanas Dujardinas taikosi į geriausio komedijos ar miuziklo aktoriaus vardą. M.Hazanaviciaus žmona, aktorė Berenice Bejo, filme tapusi kylančia Holivudo žvaigžde Pepi Miler, pretenduoja į geriausios antro plano aktorės statulėlę.

Su garsiais kolegomis Woody Allenu, George‘u Clooney, Alexanderiu Payne‘u ir Martinu Scorsese filmo „Artistas“ kūrėjas M.Hazanavicius varžysis dėl geriausio režisieriaus titulo. Prancūzas taip pat pretenduoja gauti „Auksinį gaublį“ už geriausią scenarijų, o juostai muziką kūręs Ludovicas Bource‘as – už geriausią garso takelį. 69-oji „Auksinių gaublių“ teikimo ceremonija įvyks 2012-ųjų sausio 15-ąją.

Beje, jau dabar „Artistui“ prognozuojama ir daugybė JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų nominacijų. Pretendentai į „Oskarus“ bus paskelbti 2012-ųjų sausio 24-ąją.
Lapkritį Niujorko kino kritikų gildija „Artistą“ išrinko geriausiu 2011-ųjų filmu. Gruodžio pradžioje tokį pat titulą „Artistui“ skyrė Vašingtono kino kritikų asociacija, o vėliau – ir Bostono kino kritikų draugija.

Tie, kurie dievina kiną, myli šunis, ar net mano, kad šunims kino teatre ne vieta – tiesiog privalo pamatyti filmą „Artistas“. Jį išvydę veikiausiai kiekvienas sau atras malonių netikėtumų. Užburianti juosta Lietuvos kino teatruose rodoma jau nuo šio penktadienio, gruodžio 30 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją