Pasak Gražinos Arlickaitės, festivalio vadovės, ši juosta – idealiausia, ką galima parodyti ištikimam kino žiūrovui didžiųjų metų švenčių laikotarpiu. „Tai – ypač jautri istorija apie moterį, apie šeimą, apie norą būti laimingiems. Filme gausu humoro, kuris, kaip jau matėme festivalio metu, nepalieka abejingų, žmonės nuoširdžiai kvatoja. Nors, tiesa pasakius, filmo scenaristė, viešėjusi festivalio metu Vilniuje, pasakojo, kad nerimo rašant scenarijų būtent dėl humoro būta ypač daug – ar kitų šalių žmonės supras norvegiškus juokelius? Lietuviai juos tikrai suprato”, - pasakoja G. Arlickaitė.

Filmas „Nesveikai laiminga” pasakoja istoriją apie Kają, nepalaužiamą optimistę, bet kokia kaina siekiančią tapti laiminga. Kajai šeima – didžiausia vertybė. Jos laimės nesudrumsčia nei nuolatinės vyro išvykos medžioti ar konvulsyviu tapęs nenoras mylėtis, nes žmona, esą, „nepatraukli“. Toks gyvenimas.

Tačiau vieną dieną į gretimą namą atsikrausto „tobula pora“ ir Kajos laimė ima sprūsti iš rankų. Šie daug pasiekę, gražūs, įdomūs žmonės dainuoja chore, negana to, turi įsūnį iš Etiopijos! Kajai pradeda vertis nepažintas pasaulis, ji griebiasi neregėtų viražų ir Šiaurės Norvegijos vienkiemyje ima dėtis keisti dalykai. Atėjus Šv. Kalėdoms paaiškėja, kad, nepaisant Kajos pastangų, viskas nebe taip, kaip anksčiau. Tai komedija apie neištikimybę, briedieną, baltus ir anglies juodumo melus, svetimoteriavimą ir… savotišką vergovę.

Režisierė Anne Sewitsky, už šią juostą Sandanso kino festivalyje apdovanota Didžiuoju žiuri prizu, viename iš interviu sakė: „Norėjau papasakoti istoriją apie žmogų, kuris trūks plyš – bus laimingas. Aplinkinis pasaulis beviltiškas ir tragiškas, o Kaja šypsosi. Ji gyvena kitų norais, nori būti tokia kaip kiti, savęs ji nepažįsta. Gyvena įsikibusi laimės jausmo, džiaugsmas – jos išgyvenimo strategija.“

Filmas „Nesveikai laiminga” kino teatre „Forum Cinemas Vingis” pradedamas rodyti jau šį penktadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją