Šiemet geriausiu muzikiniu kūriniu žurnalas išrinko atlikėjos Adele singlą „Rolling in the Deep“. Šių metų geriausiu filmu pripažintas šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomas „Važiuok“ (angl. „Drive“). Antrą vietą pelnė juodai-baltas nebylusis filmas „Artistas“, o trečiąją vietą – „Paveldėtojai“.

„Rolling Stone“, skirdamas filmui „Važiuok“ pirmąją vietą, trumpai pakomentavo: „Ryanas Gosling šioje „pasakoje“ yra lyg greitai užsidegantis degtukas. Jis dienomis neišsiskiria aplinkos, dirbdamas kaskadininku, o naktimis tampa tyliu pabėgimų iš nusikaltimo vietų vairuotoju. Niekada nežinai kaip stipriai režisieriaus Nikolo Vindingo Refno užsuktas filmas tau „smogs“ į protą ir širdį. Todėl – prisisekite diržus. Velniop tuos „Oskaro“ apdovanojimus, kurie ignoruos „Važiuok“ vien dėl to, kad jame per daug kraujo, smurto, kūrybiškumo ir ambicijų, kurių nesupras auditorija, mėgstanti „komfortabilų“, visiems tinkantį kiną. Manome, kad kaip tik dėl pastarųjų priežasčių ir turime skirti šiam filmui nugalėtojo titulą“.

Juosta šiemet sulaukė puikių kritikos ir žiūrovų vertinimo. Filmo režisierius Nikolas Vindingas Refnas Kanų Tarptautiniame Kino festivalyje gavo apdovanojimą už geriausią režisūrą. Blogiuką filme vaidinęs Albertas Brooksas laimėjo geriausio antro plano aktoriaus titulą JAV kino kritikų apdovanojimuose.

2010-ųjų metų geriausiu filmu „Rolling stone“ išrinko Chriso Nolano filmą „Pradžia“.

Visas žurnalo „Rolling Stone“ geriausiųjų 2011-ųjų metų filmų dešimtukas:

1. „Važiuok“ (angl. „Drive“);
2. „Artistas“ („The Artist“);
3. „Paveldėtojai“ („The Descendants“);
4. „Žmogus pakeitęs viską“ („Moneyball“);
5. „Vidurnaktis Paryžiuje“ („Midnight in Paris“);
6. „Hugo“ („Hugo“);
7. „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ („Tinker Tailor Soldier Spy“);
8. „Rizikos riba“ („Margin Call“);
9. „Gyvenimo medis“ („The Tree of Life“);
10. Paskutiniąją vietą skyrė trims filmams: „Tarnaitė“ („The Help“), „Karo žirgas“ („War Horse“), „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis 3D“ („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 3D“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją