Atskleisti milijonams vaikų rūpinčią paslaptį – kaip Kalėdų Senelis suspėja aplankyti daugybę jo laukiančių žmonių visame pasaulyje - ryžosi garsiausius ir talentingiausius Didžiosios Britanijos animatorius vienijanti studija „Aardman“ ir kompanija „Sony Pictures“.

Animacinis filmas „Kalėdų Senelio slaptoji tarnyba“ – režisūrinis Saros Smith debiutas, anksčiau ji yra buvusi ne vieno filmo prodiusere bei televizijos serialų režisiere. Beje, jai kurti istoriją apie pareigingo Kalėdų Senelio sūnaus Artūro Kalėdas padėjo Peteris Baynhamas, dirbęs prie garsiosios komedijos „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“ scenarijaus.

„Pasaulis už šį filmą turėtų būti dėkingas Peteriui. Jam tarsi žaibas trenkė ši idėja, kurią jis pavadino viena iš penkių geriausių jo gyvenime. Peteris papasakojo susimąstęs, ką reikštų visų pažįstamam Kalėdų Seneliui atgabenti du milijardus dovanų per 10 valandų visiems pasaulio vaikams. Tai jam pasirodė panašu į didžiulę karinę operaciją“, – su šypsena prisiminė filmo režisierė S.Smith.

Filmas gimė iš meilės animacijai

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti keistokai, kad prie magiškos ir jautrios Kalėdų istorijos prisidėjo tokio filmo kaip „Boratas“ kūrybinės komandos narys, tačiau pasak režisierės, juodojo humoro ir nešvankių juokelių filme visai šeimai nebus.

„Abu su Peteriu Didžiojoje Britanijoje esame dirbę prie aštrių, tamsokų komedijų, tačiau to neslepiame. Bet taip pat neslepiame ir savo meilės studijai „Aardman“, kūrusiai tokius filmukus kaip „Srovės nublokšti“, „Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas“ ar „Viščiukų maištas“. Mes mylime animaciją, didingas ir jausmingas istorijas. Tad šįsyk Borato kostiumėliai padėti į šalį“, – interviu Iamrogue.com juokavo S.Smith.

Istorija apie Kalėdų Senelio šeimą, visą elfų kariuomenę ir neįtikėtino masto šventinę misiją galės mėgautis net ir mažiausieji, nes filmukas dubliuotas lietuviškai. Jį įgarsino puikūs lietuvių aktoriai: Tadas Montrimas, Remigijus Sabulis, Daumantas Ciunis, Jonas Šarkus, Vaidotas Martinaitis, Indrė Patkauskaitė, Rasa Samuolytė, Giedrius Arbačiauskas, Džiugas Siaurusaitis, Agnė Šataitė ir kiti.

Lietuviškas filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją