Pats L.von Trieras geriausio režisieriaus apdovanojimo negavo, nusileisdamas tautietei ir gerai bičiulei, Susanne Bier, kuri sukūrė filmą „Geresniame pasaulyje“ (angl. „In a Better World“). Geriausia aktore paskelbta Tilda Swinton vaidinusi filme „Mums reikia pasikalbėti apie Keviną“ („We Need To Talk About Kevin“).

Geriausiu aktoriumi tapo Colinas Firthas, jau gavęs „Oskarą“ už vaidmenį filme „Karaliaus kalba“, kuris buvo įvertintas ir šįsyk. Nė vienas iš garsių aktorių ceremonijoje nedalyvavo. „Karaliaus kalba“ taip pat gavo publikos simpatijų apdovanojimą ir prizą už montažą, rašoma "ACME Film" išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Indiewire.com, pranešė, kad kritikų favoritu būsimuose JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimuose („Oskarų“ teikimo ceremonijoje) laikomas filmas „Artistas“ (angl. „The Artist“), kurį režisavo lietuviškų šaknų turintis prancūzas Michelis Hazanavicius, pelnė tik vieną įvertinimą – už geriausią muziką.

Už geriausią scenarijų buvo įvertinti belgai Jeanas-Pierre‘as ir Lucas Dardenne‘ai, rašę jį filmui „Berniukas su dviračiu“ (angl. „The Kid with a Bike“).

Ne tik Kanų kino festivalio komisijos, bet ir Europos kino apdovanojimų žiuri įvertintas filmas „Melancholija“ Lietuvos kino teatruose rodomas nuo gruodžio 2-osios.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją