Lapkričio 5-11 dienomis "Skalvijoje" bus rodomi pilnametražiai aktualios tematikos dokumentiniai filmai, sukurti per pastaruosius dvejus - trejus metus.

Kaip pranešė "Skalvija", Vilniaus dokumentinių filmų festivalis tapo vieno svarbiausių pasaulio dokumentinio kino forumų - Tarptautinio Amsterdamo dokumentinio kino festivalio - tinklo nariu.

Dėl to Vilniuje bus galima pamatyti Amsterdamo festivalio pristatomą šiuolaikinių dokumentinių filmų iš Prancūzijos, Nyderlandų, Vokietijos, JAV, Lenkijos ir kitų šalių programą.

Vilniaus dokumentinių filmų festivalį be Amsterdamo programos taip pat sudarys pagrindinė ir retrospektyvinės programos. Pastarojoje bus parodyti lietuvių dokumentinio kino klasiko Roberto Verbos, lenkų režisierių, garsaus belgų scenaristo, režisieriaus ir prodiuserio Peterio Kruegerio kartu su Peteriu Brosensu įkurtos studijos kino juostos.

Beje, P.Kruegeris svečiuosis festivalyje ir Lietuvos studentams ves kūrybines dirbtuves. Festivalį rengia Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centras bei "Skalvijos" kino centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją