Filmo „Užrašų knygutė“ (angl. Filmo „The Notebook“) žvaigždė, pastaruoju metu itin daug vaidinantis Ryanas Goslingas, juostoje „Važiuok“ vaidina Holivudo kaskadininką, naktimis per penkias minutes padedantį nusikaltėliams pasprukti iš nusikaltimo vietų.

Vairuotojas neturi vardo ir asmeninio gyvenimo. Jis nekalba, nerodo emocijų ir gyvena paprastame daugiabutyje. Ką jis daro – tai vairuoja. Vienišo vilko gyvenimas pasikeičia susipažinus su kaimyne Irene (akt. Carey Mulligan) ir jos šešiamečiu sūnumi Benicio (akt. Kaden Leos).

Deja, Ryano bagažinėje netikėtai atsidūrus milijonui JAV dolerių, priklausančių pavojingiausiems Los Andželo veikėjams, vienintelis būdas apsaugoti brangiausius žmones – sėsti už vairo ir žiūrėti per petį.

„Žanas Liukas Godaras (angl. Jean-Luc Godard, legendinis prancūzų kino režisierius) teigė, jog tai, ko reikia geram filmui, yra mergina ir ginklas. Nicolas Winding Refn patvirtina kitą formulę – tai yra vyrukas ir greitas automobilis. Madingiausias filmas kino salėse ir paskutinis įrodymas visiems, kurie mano, kad jau viską matė. Tokio filmo dar nematėme“,- rašo „The New York Times“ filmų apžvalga.

Spalio mėnesį JAV pilietė Sara Deming padavė filmą Jungtinėse Valstijose platinančią kompaniją „Film District“ į teismą, nes jis nebuvo panašus į veiksmo filmą „Greiti ir įsiutę“. Moteris teigė, jog paveikta reklamos tikėjosi tradicinio lenktynių ir veiksmo filmo, tačiau filmas „Važiuok“ pasižymi neįprasta stilistika ir režisūriniais sprendimais. Sara Deming reikalauja grąžinti už bilietą sumokėtus pinigus bei pateikė raštą dėl klaidinančios reklamos.

Filmas „Važiuok“ 2011 metų Kanų filmų festivalyje pelnė apdovanojimą geriausio režisieriaus kategorijoje bei buvo nominuotas „Auksinės palmės šakelės“ apdovanojimui. Irene vaidmenį sukūrusi C. Mulligan už geriausią antro plano moters vaidmenį apdovanota 2011 m. Holivudo filmų apdovanojimuose.

Pagrindinio vyro vaidmens atlikėjas Holivudo aktorius Ryanas Goslingas nominuotas prestižiniam 2012 metų „Oskaro“ apdovanojimui.

Lietuviškai titruotas filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją