Pagrindinis filmo „Batuotas katinas Pūkis“ animatorius Olivieris Staphylas prisipažino, jog mielai žiūri dokumentinius filmus arba trumpus vaizdo filmus interneto svetainėje „YouTube“, kuriuose katės išdarinėja visokius juokingus triukus, pamėgdžioja žmones, erzina šunis ir panašiais. Visa širdimi savo kūrinį mylintis ir kone šeimos nariu jį laikantis vyras pareiškė tikintis, jog batuotą katiną įgarsinęs aktorius Antonio Banderasas ir Pūkis yra sielos broliai.

„Nors Antonio nedalyvavo tiesioginiame Pūkio mimikų kūrimo procese, nemažai mimikų įkvėpė būtent jis“, - pasakojo animatorius O.Staphylas, vieną po kito rodydamas Pūkio brėžinius ir kompiuteryje demonstruodamas jo mimikos ir judesių įvairovę bei kūrimo etapus.

Pats aktorius A.Banderas su malonumu pasakoja apie filmo garsinimo procesą ir mielai prisimena jį lydėjusius kuriozus.

„Ironiška, tačiau kai atvažiavau į JAV man buvo 31-eri ir aš nekalbėjau angliškai. Kai galų gale išmokau kalbą, visais įmanomais būdais bandžiau nusikratyti ispaniško akcento. Kai tai pavyko, mano kelyje pasirodė Batuotas katinas, garsinant kurį teko grįžti prie savo šaknų – gimtosios kalbos – ir atgaivinti savo ispanišką akcentą!“, - pasakojo aktorius A.Banderas.

Beje, italai, ispanai ir Lotynų Amerikos kino žiūrovai turės unikalią progą išgirsti aksominį aktoriaus balsą, kadangi ispanų ir italų kalbomis, kaip ir anglų kalba, Pūkį taip pat įgarsins pats A.Banderasas.
Į šeštą dešimtį įkopęs legendinis Zoro tik dabar beveik atsikratė nuolat jį persekiojusios temperamentingojo mačo etiketės, tačiau būtent ji vyrą padarė žvaigžde. Policijos pareigūno ir mokytojos sūnus savo sodriai giliu balsu ir deginančiu žvilgsniu atkreipė režisieriaus Pedro Almodóvaro dėmesį ir, būdamas vos 22-ejų metų amžiaus debiutavo jo komedijoje „Aistrų labirintas“ (orig. „Laberinto de pasiones“, 1982).

90-ųjų pradžioje temperamentingasis ispanas jau kopė į Holivudo šlovės viršūnę ir pirmuoju rimtu žingsniu į ją tapo „Filadelfija“ (orig. „Philadelphia“, 1993), kurioje A.Banderas vadino su Tomu Hanksu. Tapęs P. Almodóvaro bičiuliu ir numylėtiniu vyras jau netrukus žibėjo pirmo ryškumo žvaigžde, įrodė esąs itin talentingas bei charizmatiškas aktorius, ir tapo viso pasaulio moterų numylėtiniu.

Nuo savo temperamentingojo partnerio neatsilieka ir aktorė Salma Hayek, kurios gyslomis teka karštas meksikiečių kraujas. Karjerą pradėjusi kaip televizijos serialų aktorė jau netrukus moteris nusifilmavo dramoje „Stebuklų alėja“ (orig. „El callejón de los milagros“, 1995), pelniusioje daugiausia apdovanojimų meksikietiško kino istorijoje.

Įdomu tai, kad Holivudo užkariavimą moteris pradėjo su A.Banderasu suvaidinusi kriminalinėje veiksmo komedijoje „Desperado“ (orig. „Desperado“, 1995), tad „Batuotas katinas Pūkis“ – ne pirmas bendras dueto darbas.

Žaisminga aktorė, paklausta ar įžvelgia ją ir Kitę Minkšta Letenėlę vienijančių bruožų, nedvejodama atsakė, jog jos abi mėgsta per dantį patraukti savo partnerius ir nedvejodamos imasi iniciatyvos.

Lietuviškai filmą „Batuotas katinas Pūkis“ įgarsino visa eilė garsių Lietuvos aktorių. Pūkiui savo balsą „paskolino“ aktorius Kostas Smoriginas, Kitės Minkšta Letenėlės balsas priklauso aktorei Severijai Janušauskaitei. Aktorius Andrius Bialobžeskis įgarsino Klinkį Aleksandrą Pliunkį, Andrius Kaniava – piktąjį Džeką, Rasa Marazaitė – Džeko piktąją žmoną Džilę, Monika Bičiūnaitė įgarsino Imeldą, o Vytautas Rumšas – komendantą.

Pagrindinių „Batuoto katino Pūkio“ veikėjų panašumų į juos garsinusius aktorius žiūrovai kino teatruose ieškos nuo gruodžio 23 dienos.

Vaizdo klipas, kuriame A.Banderaso balsu Batuotas katinas Pūkis aiškina savo samprotavimus:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją