Štai garsiųjų Holivudo pažibų Brado Pitto ir Mato Damono duetą pakeitė aktoriai Giedrius Arbačiauskas ir Algirdas Dainavičius.

Animacinių filmų garsintoju-veteranu drąsiai vadintis galintis G.Arbačiauskas tikino nesureikšminęs to, kad atliko paties B.Pitto „vaidmenį“.

„Buvau ne Bradu Pittu, o personažu, kurį jis įgarsino. Vilas yra labai žaismingas ir įdomus, sprendžiantis globalines problemas apie savo vietą pasaulyje. Jis maištininkas ir revoliucionierius, ryžęsis su bičiuliu palikti milijardinę krilių koloniją“, – apie nuotaikingą herojų pasakojo aktorius. Kriliai – tai krevetes primenantys vėžiagyviai.

G.Arbačiauskas yra garsinęs ir pirmųjų „Linksmųjų pėdučių“, „Zebriuko Dryžiaus“ bei kitus lietuviškai dubliuotus filmukus. Pasak scenos meistro, tokiam amatui reikia daug įgūdžių ir patirties.

„Man nebuvo didelio skirtumo, kas įgarsino originalųjį Vilą, bet, žinoma, žiūrėjau į jį ir svarsčiau, kaip adaptuoti lietuviškai. Turėjau atsižvelgti, kad manasis personažas būtų kuo artimesnis tam, kurį sukūrė B.Pittas. Man šypsena veide kyla, kai tenka kurti herojų, kurį jau įkūnijo garsus aktorius – nesvarbu, ar tai B.Pittas ar Tomas Hanksas. Su šypsena pagalvoji, va, aš lietuviškas Bradas Pittas. Svarbiausia gera nuotaika“, – juokėsi G.Arbačiauskas. Anot jo, jei originalus personažas gerai padarytas, tai skatina pasitempti ir jį garsinant lietuviškai.

Pasak, lietuvių aktoriaus, žiūrovams turėtų patikti nuotaikingas krilių duetas. „Abu personažai labai skirtingi, pabaiga labai netikėta. mano personažas filmo metu pasikeičia, gyvenimas jam atveria akis. Scenarijus žaismingas ir labai gerai sugalvotas“, – gyrė jis.

G.Arbačiauskas prisipažino, kad jam labai patinka garsinti animacinius filmus. „Tai labai smagu, daug improvizacijos, gali parodyti skirtingą savo balsą. Man tokia animacija ypač patinka dėl to, kad personažai kaip meniniame filme – labai gyvi. To ir siekia kūrėjai, kad jie nebūtų vaikiški, tad nenuostabu, kad pingvinai patinka visai šeimai. Džiaugiuosi, kai gera animacija garsinama lietuviškai, tuomet nebūna kalbos barjero ir net mažiausi gali mėgautis reginiu“, – sakė aktorius.

Tris vaikus turintis G.Arbačiauskas teigė filmą „Linksmosios pėdutės 2“ keliausiantis žiūrėti su visa gausia šeimyna.

Naujausiame filme visai šeimai „Linksmosios pėdutės 2“ žiūrovai galės išgirsti dainuojančią Daivą Starinskaitę, virtusią Glorija ir pakeitusią garsiąją dainininkę Pink. Taip pat pingvinų ir kitų herojų gretose skambės kiti pažįstami balsai.

Prie filmo dirbo garsūs Lietuvos aktoriai Vaidotas Žitkus, Larisa Kalpokaitė, Arvydas Dapšys, Vytautas Rašimas, Ramūnas Cicėnas, Giedrius Savickas, Tomas Rinkūnas, Vaidotas Martinaitis, Sigutis Jačėnas, Dainius Kazlauskas, Monika Bičiūnaitė, Arūnas Storpirštis, Darius Auželis, Olegas Ditkovskis, Sakalas Uždavinys ir kiti. Pagrindinį herojų, mažąjį Eriką įgarsino Adomas Gavenonis.

Patys nekantriausi „Linksmųjų pėdučių“ gerbėjai jau turėjo progą apsilankyti išankstinėje filmo premjeroje praėjusį sekmadienį, kuomet grožėtis Antarkties vaizdais, šokiais ir skambiomis dainomis traukė ištisos šeimos. Mažieji kino teatrų „Forum Cinemas“ lankytojai galėjo ir patys pasijusti keliaujančiais pingvinukais ir pabendrauti su draugišku didžiuoju pingvinu. Į nuotaikingas užduotis pasinėrę vaikai finale buvo apdovanoti ne tik maloniomis staigmenomis bet ir pamokyti šokti „pingvinų breiką“.

Pingviniškos išankstinės premjeros linksmybės trumpame filmuke:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)