Veronika Povilionienė – žymiausia lietuvių liaudies dainų dainininkė, tautinio dvasios paveldo puoselėtoja ir gaivintoja, autentiškos dainos ir etninės kultūros simbolis. Moters dėka su protėvių daina susipažįsta ir senas, ir jaunas – vienus žavi autentika, kitus su populiariausiomis pop muzikos grupėmis naujoviškai „perdainuotos“ senosios dainos.

Ji garsi ir projektais su džiazo bei akademinės muzikos kūrėjais – saksofonininku P. Vyšniausku, kompozitoriais B. Kutavičiumi, V. Bartuliu, G. Svilainiu ir kt.

Dainininkė yra daug nuveikusi ir atstovaudama Lietuvos kultūrai paties aukščiausio lygio renginiuose įvairiausiose pasaulio šalyse. Jos nuopelnai mūsų kultūrai įvertinti J. Basanavičiaus bei Lietuvos nacionaline kultūros ir meno („Už dainavimą Lietuvai ir pasauliui“) premijomis, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, lapkričio 17 d. Tarptautinių folkloro asociacijų sąjungos kongrese Veronikai Povilionienei įteiktas Pasaulio folkloro Oskaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją