“Ub Lama” - tai filmas apie dvylikametį mongolų berniuką Galaa, kuris su mama Byambaa ir jaunesniuoju broliu Turuu gyvena pakrypusioje jurtoje Ulanbatoro pakraštyje. Galaa tėtis mirė prieš 2 metus, palikdamas savo šeimą visiškame skurde.

Vaikas bando išgyventi pardavinėdamas cigaretes turguje, tačiau jo mama nusprendžia, kad jis turėtų tapti budistų vienuoliu – lama. Patekimas į vienuolyną – vienintelis būdas Galai išvengti skurdo ir įgyti išsilavinimą.

Pamažu šia svajone užsikrečia ir pats berniukas. Jis pradeda lankytis viename iš pačių disciplinuočiausių Mongolijos vienuolynų Pethub ir bando į jį patekti. Tačiau, kad būtų priimtas, Galaa turi gauti atskirų vienuolyno lamų sutikimus ir palaiminimus bei daug mokytis.

Nepaisant to, kad Galaa nori tapti vienuoliu, jis gana išdykęs ir problematiškas vaikas. Ar šios jo charakterio savybės nesutrukdys jam pasiekti savo tikslo? Ar pavyks berniukui įvykdyti sudėtingus reikalavimus ir užsitikrinti šviesesnę ateitį?

Filmas nufilmuotas režisierei gyvenant Mongolijoje keletą metų. Prie filmo kūrimo dirbo tarptautinė filmavimo grupė: lietuviai, italai, britai, o taip pat - mongolų bei latvių kūrėjų komanda.

Filmas jau gavo pirmąjį tarptautinį pripažinimą - kino festivalyje Jihlava buvo atrinktas tarp 9 įdomiausių baigiamų filmų rytų ir Centrinėje Europoje ir sudomino daugelį tarptautinių kino festivalių.