Nors Lietuvos jūrų muziejus jau gyvena rudens sezono ritmu, lankytojų skaičius pasibaigus atostogoms ir vėstant orams yra pastebimai sumažėjęs, kaip tik šiuo metu jau treti metai iš eilės prasideda ne mažiau svarbūs darbai - tęsiamas delfinų terapijos projektas.

Jau pirmieji užsiėmimai sulaukė tarptautinio dėmesio - nuo šeštadienio čia darbuojasi bendra ukrainiečių ir lietuvių filmavimo grupė. Kuriamas bendras Ukrainos "Inspiration Films" studijos ir Lietuvos televizijos vaidybinių ir dokumentinių filmų studijos dokumentinis filmas darbiniu pavadinimu "Out of game" (Nedalyvaujantis).

Pagrindinis kino pasakojimo herojus - dvylikametis berniukas autistas iš Lvovo, kuris atvyksta į delfinų terapijos seansus. Filmavimo grupė fiksuoja, kaip jis bendrauja su delfinais, kaip keičiasi jo elgesys, kokias emocijas sukelia draugystė su šiais nepaprastais gyvūnais ir kaip tai atsispindės tolesniuose vaiko santykiuose su jį supančiu pasauliu bei aplinkiniais.

Anot Lietuvos jūrų muziejaus atstovės ryšiams su visuomene Nikos Puteikienės, filmo režisierius Maksimas Surkovas, pirmą kartą prieš pusę metų stebėjęs delfinų terapijos užsiėmimus, liko sužavėtas delfinų sugebėjimu bendrauti su vaikais. 28 metų režisierius pernai pelnė tarptautinio Baku vizualinio ir audiomeno festivalio "Didįjį prizą" už autorinę dokumentinę juostą "Pelkėse", pasakojančią apie kaimo miškų glūdumos gyventojus, kurių vienintelis pragyvenimo šaltinis - spanguolės. Naujasis filmas "Out of game," likdamas autoriniu, bus skirtas ir platesniam ratui - televizijai.

Pasak "Inspiration Fims" generalinės direktorės, filmo prodiuserės bei operatorės Svitlanos Zinovjevos, šį projektą remianti Ukrainos kultūros ir meno ministerija vertina kaip tikrai neeilinį. "Džiugu ir tai, - sakė Svitlana, - kad nors filmą užbaigsime tik metų pabaigoje, jau dabar "Out of game" yra laukiamas dviejuose kino festivaliuose".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją