Gimusi kaip nesantuokinis vaikas Pietų Italijoje, ši moteris per savo karjerą laimėjo "Oskarą" ir tapo gyva legenda bei pokario Italijos simboliu. Manoma, kad gimtadienį ji švenčia ramiai su šeima.

Laikraštis "Corriere della Sera" žinią apie S. Loren gimtadienį skelbia pirmajame puslapyje, lyg primindamas, jog blogų žinių sraute yra ir gerų naujienų. Didžiausias pagrindinis Italijos laikraštis rašo: "Su gimimo diena, Sophia - kartos legenda". Laikraštis į aktorę kreipiasi vien jos vardu neatsitiktinai. S. Loren - vienintelė moteris Italijoje, kurią visi žino pagal vardą. Kai kas nors per televiziją ištaria Sophia vardą, tai tegali reikšti "Sophia Loren".

Ši aktorė pergyveno daugelį savo bendraamžių kino žvaigždžių iš tų laikų, kai Roma garsėjo kaip Holivudas prie Tibro upės - stambus turtingų ir madingų keliautojų traukos centras. Režisieriai Federico Fellini, Vittorio de Sica mirę. Daugelyje filmų S. Loren partneriu buvęs Marcello Mastroianni - taip pat.

S. Loren į šlovės viršūnę šoktelėjo laimėjusi "Oskarą" už vaidmenį neorealistinėje V. de Sikos juostoje "Dvi moterys" 1961-aisiais. Nuo to laiko praėjo 38 metai, kol "Oskarą" už pagrindinį vaidmenį filme atsiėmė kitas italas. Šį prizą 1998-aisiais laimėjo Roberto Benigni už vaidmenį juostoje "Gyvenimas yra gražus" ("La Vita e' Bella"). Per ceremoniją Holivude "Oskarą" jam įteikė S. Loren.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją