Iš pirmo žvilgsnio idealus vyras – žavingas, mylintis dviejų vaikų tėvas ir sėkmingas aktorius filme „Grūdintas plienas“ (orig. „Real Steel“, 2011) įkūnijo, regis, visišką savo priešingybę. Čarlis Kentonas – buvęs boksininkas, ne itin malonus tipas, nesėkmingai bandantis užsidirbti pinigų pragyvenimui ir visiškai nekreipiantis dėmesio į savo sūnų. „Nors nesu idealus tėvas, tačiau tikiu, jog esu geresnis už Čarlį Kentoną“, - taip apie savo herojų interviu juokauja aktorius H.Jackmanas.

Paklaustas kaip ruošėsi vaidmeniui vyras džiaugėsi, jog vaidino savo karjerą jau baigusį boksininką. „Kadangi Čarlis – buvęs boksininkas, man nereikėjo ilgus mėnesius lieti prakaito sporto salėje. Kadaise kolega Willas Smithas pasakė, jog lengviau nuolat palaikyti sportinę formą, negu ją įgyti iš naujo. Todėl kai tik kiek apsileidžiu, visuomet prisimenu šį jo posakį ir leidžiuosi į sporto salę. Nepaisant to, jog nuolat sportuoju, prieš prasidedant „Grūdinto plieno“ filmavimams svarstyklės rodė septyniais kilogramais didesnį svorį negu man įprasta. Tuomet režisierius Shawn Levy pasivedėjo mane į šoną ir pasakė, jog mes esame Holivude, vadinasi, man teks numesti kelis kilogramus“,- su šypsena veide prisiminė vyras, filmo „Grūdintas plienas“ režisierių S.Levy vadinantis geriausiu kada nors jo sutiktu režisieriumi ir teigiantis, jog dirbti kartu buvo daugiau malonu negu sudėtinga.

Pats režisierius S.Levy šiltai atsiliepia apie naująjį savo filmą ir, nepaisant patirties trūkumo kuriant mokslinės fantastikos ar veiksmo filmus, „Grūdintą plieną“ vadina kietu riešutėliu. „Tik nedaug kas žino, jog šiame filme robotai ir boksas užima tik 30 procentų visų ekrane matomų įvykių, o likę 70 procentų filmo pasakoja apie žmonių tarpusavio santykius ir patį gyvenimą“, - replikavo režisierius ir išdavė, jog tai viena iš priežasčių, kodėl filmas bus rodomas IMAX, o ne 3D formatu. „Jeigu 80 procentų filmo pasakotų apie boksą ir robotus, aš net nedvejodamas būčiau filmavęs 3D formatu, tačiau dabar manau, jog mano sprendimas filmą pristatyti IMAX formatu ir 35mm juostoje buvo teisingas“,- pasakojo režisierius S.Levy ir užsiminė apie mėgstamiausią savo pokalbių temą – muziką.

Filmo garso takelis – hip-hopo ir elektroninės muzikos mišinys. Kalbama, jog filmo garso takelį kūrė daugybė muzikantų ir nors juostos kūrėjai neatskleidė visų pavardžių, jau žinoma, kad filme išgirsime „Limp Bizkit“, Eminemo, Timbalando, „Rage Against the Machine“, „The Crystal Method“, 50 Cent, „Foo Fighters“ ir „Beastie Boys“ atliekamus kūrinius.
Prie filmo kūrimo prisidėjo ir daugiau įžymybių – garsus aštuntojo dešimtmečio boksininkas Sugar Ray Leonard tapo pagrindiniu filmo konsultantu bokso klausimais, o aktorė Evangeline Lilly, daugeliui kino mėgėjų labiau žinoma kaip Keitė iš serialo „Dingę“ (orig. „Lost“, 2004 - 2010), filme „Grūdintas plienas“ atliks vieną pagrindinių vaidmenų.

Režisierius Shawn Levy teigė, jog suteikė Evangeline visas galimybes atsiskleisti ir parodyti, ką ji gali padaryti didžiajame ekrane „ir ji atsiskleidė taip nuostabiai, kaip gėlės sužydi pavasarį“, - romantiškai aktorę apibūdino režisierius, užsiminęs, jog filmavimo aikštelėje aktorė atidavė visas jėgas ir parodė viską, ką gali.

„Grūdinto plieno“ kietą riešutėlį kinuose gaidys nuo lapkričio 4 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją