Neseniai baigtas kurti filmas bus parodytas Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje rugsėjo 23 dieną. Kaip pranešė dailės muziejus, po peržiūros įvyks susitikimas su filmo veikėjais ir kūrybine grupe.

"Šiame filme bandoma praskleisti nežinomybės uždangą į anapusinį, pomirtinį pasaulį, kuris yra visai ne baugus, o kupinas meilės, džiaugsmo", - ankščiau BNS yra sakęs režisierius V.V.Landsbergis.

Valandos trukmės filme patirtus išgyvenimus pasakoja įvairaus amžiaus, profesijų, išsilavinimo žmonės.

"Norėjau pateikti įvairių žmonių skalę ir taip parodyti, kad patyrimus žmonės gali išgyventi nepriklausomai nuo religijos ar išsilavinimo", - filmo sumanymą dėstė V.V.Landsbergis.

Filme transcendentine patirtimi dalijasi moterys, sugrįžusios iš komos būklės - akušerė Sveta Smertjeva, Suvalkijoje žmones gydanti Nomeda Abromaitienė, teatrologė Neringa Lašienė.

Apie subtilius sielų pasaulio pajutimus, regėjimus pasakoja 1969 metais Keturnaujienos kaime Kristų regėjusi Anelė Matijošaitienė, Merkinėje stebuklingą piramidę pastatęs Povilas Žėkas, dailininkas Virginijus Kašinskas, alpinistas Vladas Vitkauskas, kino režisierius Jonas Mekas.

Maždaug prieš šešerius metus šį filmą pradėjęs kurti V.V.Landsbergis iš pradžių domėjosi tik aiškiaregiais, bet vėliau temų ratas prasiplėtė.

"Pavyzdžiui, J.Mekas - jis juk yra aiškiaregys visai kita prasme", - sakė režisierius.

V.V.Landsbergis herojų filmui ieškojo per pažįstamus, skaitė laikraščius, žiūrėjo televizijos laidas. Tačiau ne visi savo neįprastas galias deklaravę žmonės, kuriuos aplankė režisierius, pateko į filmą.

Viena tokių - pernai per vadinamąjį Prezidentūros skandalą išgarsėjusi gruzinė Lena Lolišvili. Ši aiškiaregystės dovana besigirianti moteris palaikė artimus kontaktus su skandalingai nuo prezidento pareigų nušalintu Rolandu Paksu.

"Mano požiūris su jos nesutapo. Mano nuomone, Dievas yra laisvė ir tai išgyvenę žmonės grįžta su dideliu džiaugsmu, be įsitempimo, noro gąsdinti kitus. O Lena dar turi nueiti tą kelią", - mano V.V.Landsbergis.

Režisierius norėtų šį filmą parodyti daugumos Lietuvos miestelių kultūros namuose. "Juk vienas iš mano filmo tikslų - mirties baimės pašalinimas", - sakė V.V.Landsbergis.

Filmo operatoriai - Tomas Andrijauskas, V.V.Landsbergis ir kt. Filmo rėmėjas - Lietuvos sporto ir kultūros rėmimo fondas.

Filmas "Dabar ir mūsų mirties valandą" yra V.V.Landsbergio kuriamos trilogijos - apie žmogaus vaikystę, brandą ir išėjimą - dalis. Neseniai jis pabaigė filmą apie vaikystę "Apreiškimai Jonukui", o šiuo metu kuriamas filmas apie žmogaus brandą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją