L.Bessonas pamojavo savo gerbėjams, žengdamas raudonu kilimu prie įspūdingo vėduoklės pavidalo kino teatro Romoje, kartu su Malaizijos aktore Michelle Yeoh (Mišel Jeo), suvaidinusią Aung San Suu Kyi, ir jos vyru prancūzu Jeanu Todtu (Žanu Totu), kuris buvo šio filmo koprodiuseris.

Atidarymo ceremoniją sutrikdė nedidelė grupė demonstrantų, priklausančių judėjimui „Romos žmonės“, protestuojančiam dėl sumažinto finansavimo menui. Protestuotojai mėtė fejerverkus ir vinis, taip pat mėgino patekti ant raudonojo kilimo, praneša naujienų agentūra ANSA.

Policija suėmė tris protestuotojau, o dar dešimt išsivežė apklausti.

L.Bessonas per spaudos konferenciją anksčiau ketvirtadienį sakė žurnalistams, kad perskaitęs savo naujojo filmo scenarijų apsiverkė.

„Atšaukiau visus savo įsipareigojimus 18 mėnesių, siekdamas, kad šis projektas neatitektų jokiam kitam režisieriui“, - nurodė jis.

Režisierius, sukūręs filmus „Leonas“ (Leon) ir „Penktasis elementas“ (The Fifth Element), sakė, kad jam būtų labai malonu, kad naujoji kino juosta “Ponia„, kuris dalyvauja Romos festivalio konkursinėje programoje, galėtų varžytis dėl „Oskarų“.

Šiame filme, kuris buvo susuktas Tailande, dėmesys labiau sutelkiamas į Aung San Suu Kyi asmenybę, o ne jos politinę veiklą. Britų aktorius Davidas Thewlisas (Deividas Tjulisas) jame vaidina daug iškentėjusį, tačiau ištikimą aktyvistės vyrą Michaelą Arisą (Maiklą Arisą).

M.Yeoh numetė penkis kilogramus, kad atvaizduotų trapų Aung San Suu Kyi sudėjimą, taip pat mokėsi birmiečių kalbos ir studijavo archyvinę medžiagą, siekdama perprasti jos eiseną, „nors aš labiau interpretavau, o ne imitavau šią veikėją“, pasakojo aktorė.

Dėl Marko Aurelijau apdovanojimo už geriausią filmą šiemet varžosi 15 kino juostų, kurios bus rodomos nuo penktadienio.

Romos kino festivalyje bus pristatytas Holivudo režieriaus Steveno Spielbergo filmas „Tintino nuotykiai“ (The Adventures of Tintin), kuriame vaidina aktoriai Jamie Bellas (Džeimis Belas) ir Danielis Craigas (Danielis Kreigas).

Taip pat bus rodomas režisieriaus Martino Scorsese (Martino Skorsezės) filmas „Hugo išradimas“ (The Invention of Hugo Cabrett), kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka Asa Butterfieldas (Asa Baterfildas) ir Jude'as Law (Džudas Lo).

Festivalio metu vyks dvi parodos, kuriose bus pagerbti du Italijos kino grandai: Pieras Paolo Pasolini (Pjeras Paolas Pazolinis) ir Monica Vitti (Monika Viti), greitai švęsianti savo 80-ąjį gimtadienį.

Romos kino festivalis vyks iki lapkričio 4 dienos.