Atsakymą į tai spalio 11 d. duos kino kritikė ir žurnalistė Auksė Kancerevičiūtė, kurios paskaita Šiaurės ministrų tarybos biure supažindins lankytojus su naujausiomis šiaurietiško kinematografo tendencijomis ir leis iš arčiau pažvelgti į Baltijos jūros regiono kino kodą.

„Šiaurės šalių kinas dažnai vadinamas fenomenaliu reiškiniu, kurį išgarsino Ingmaras Bergmanas, Larsas von Trieras, Akis Kaurismakis. Šiuolaikiniams skandinavų režisieriams tenka nelengva užduotis: ieškoti naujų išraiškos būdų bei temų, jau susiformavusios ir puikiai atpažįstamos tradicijos kontekste“,- sakė renginio autorė Auksė Kancerevičiūtė.

Jau septintus metus skaičiuojanti „Šiaurės šalių kino klubo“ iniciatyva Vilniuje nemokamai rodyti šiaurietiškus filmus aiškiai iliustruoja tokio kino populiarumą ir poreikį. Čia salės dažniausiai būna užpildytos. Žiūrovui Šiaurės šalių kinas artimas tematiškai, ten vyrauja stiprūs, dažnai tragiški charakteriai, tačiau atsakant į šį klausimą reikalinga gilesnė profesionalo analizė, kurią ir išgirsime „Antrame antradienyje“.

Renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas nemokamas.

Prašome atkreipti dėmesį, kad vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją