Specialiųjų efektų, kadrų suliejimo ir naujoviškų kameros galimybių pagalba virtualiai sukurtoje trasoje (kūrybinė grupė fotografavo ir filmavo 800 m. ilgio gatvės atkarpą iš 37 skirtingų kampų) jie mažiau nei per 10 sekundžių išvysto 270 km/h greitį.

Kūrybinė grupė sugalvojo dvi technikos naujoves: viena iš jų, tai specialus baltos spalvos automobilis (kurio ekrane nesimato), traukiantis specialiais įtvarais ir mechanizmais pritvirtintą bei filmavimo kameromis (kad galėtų užfiksuoti salone vykstantį veiksmą iš visų įmanomų kampų) apsuptą lenktyninį automobilį, kuriame už vairo sėdi aktorius, vaidinantis, kad suka vairą ar spaudžia pedalus.

Įdomiausia, kad filmavimo grupė turėjo tik vieną tokį pagalbinį automobilį, todėl vienu metu galėjo filmuoti tik vieną lenktynių dalyvį.

Ši įspūdinga technikos naujovė sudomino brolius Larry ir Andy Wachowski, kurie jau išsinuomojo ją filmo "Matrica" dviejų tęsinių filmavimui; o kita naujovė, tai specialus lanko formos įtvaras, prie kurio galėjo būti sumontuotos devynios kameros. Šis mechanizmas (vadinamas "Circlevision") tvirtinamas aplink automobilį ar motociklą, kuriam važiuojant būdavo filmuojamas judėjimas ir gatvės aplinka iš visų įmanomų kampų.

Tokios medžiagos vėliau prireikė montažinėje, kad sukurti kuo realesnį greičio pojūtį. "Tokiu būdu mes turėjome gatvės arba lenktynių trasos vaizdo panoramą 270 laipnių kampu iš 90 km/h judančios transporto priemonės ir tai pasiteisino su kaupu: veiksmo scenos dabar atrodo taip, kaip jokiame kitame filme. Jos labai realios ir dėl to tiesiog šiurpios", - aiškina specialiųjų efektų koordinatorius Mattas Sweeney.