Net ir suvaidinęs legendinėje „Filadelfijoje“ (orig. „Philadelphia“, 1993) bei „Interviu su vampyru“ (orig. „Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles“, 1994) kartu su aktoriais Denzeliu Washingtonu, Tom Hanksu, Tomu Cruise ir Bradu Pittu, aktorius A. Banderas tebuvo „ispanakalbis vyrukas“, kurio niekas nežinojo.

Sprogimas įvyko 1995-aisiais, kai visas aktoriaus žavesys, energija ir temperamentas atsiskleidė kriminalinėje veiksmo komedijoje „Desperado“ (orig. „Desperado“), kurioje jis vaidino gitaristą, siekiantį atkeršyti savo merginos žudikams. „Desperado“ premjeros dieną gimė nauja žvaigždė ir jau kitą rytą A. Banderas atsibudo būdamas garsiu ir žinomu aktoriumi bei pelnė kovotojo už teisybę bei mačo etiketę.

Vėliau sekė dar keli filmai, vienas kurių – legendinis „Zoro kaukė“ (orig. „The Mask of Zorro“, 1998), kuriame A. Banderas efektingai valdė špagą ir toliau skleidė savo žavesį.

Įsigilinus į šio aktoriaus filmografiją nejučia peršasi išvada, jog filme „Batuotas katinas Pūkis“ niekas kitas negalėtų taip puikiai įgarsinti Batuoto katino, kaip tik pats murkiančio balso savininkas A. Banderas, kuris ūsuotąjį lovelasą Pūkį išgarsino nemažiau, nei patį Šreką. Žymiausias Holivudo mačo savo animaciniam prototipui atidavė viską, ką galėjo, perteikė visas geriausias savo savybes, išmokė Pūkį būti bebaimiu kovotoju ir pavertė jį vienu charizmatiškiausių personažų animacijos istorijoje. Turbūt daugelis prisimena geltonas Katino akis, spinduliuojančias ilgesiu, tačiau nedaug kas žino, jog garsioji „Šreko“ scena – A. Bandero nuopelnas.

Įgarsinanti animacinį filmą „Batuotas katinas Pūkis“ filmo kūrėjai aktoriams leido improvizuoti ir kiek vėliau netgi pakeitė kai kuriuos scenarijaus momentus bei nupiešė tam tikras scenas, kurios labiau atitiko įgarsintojo intonaciją, kalbėseną ir nuotaiką. Tad prie mikrofono A. Banderas jautėsi kaip žuvis vandenyje, o Pūkis tapo ūsuotu vyro prototipu ir geidžiamu jaunikaičiu.

„Man vis dar keista, jog mane, į Ameriką atvykusį net nemokantį anglų kalbos, dabar vadina animacinių filmų garsintoju. Tai neįtikėtina!“ – juokavo aktorius A.Banderas ir tikino, jog animacinis filmas „Batuotas katinas Pūkis“ prajuokins visą šeimą.

Antrojoje „Šreko“ dalyje atsiradusį ir neregėtą populiarumą bei žiūrovų meilę pelnęs ūsuotasis muškietininkas Batuotas katinas papasakos istoriją apie laikus, kai dar nepažinojo žaliojo žmogėdros Šreko ir gyveno pašėlusio donžuano katinišką gyvenimą.

Lietuviškai filmą įgarsino aktoriai Kostas Smoriginas, Severija Janušauskaitė, Andrius Bialobžeskis, Andrius Kaniava, Rasa Marazaitė, Monika Bičiūnaitė, Vytautas Rumšas.

Batuoto katino gerbėjai savo ūsuotąjį herojų lietuviškai įgarsiname filme išvys jau nuo gruodžio 23 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją