Filmas sukurtas pagal populiarių to paties pavadinimo kultinio amerikiečių žurnalisto ir rašytojo Hunterio S. Thompsono romaną. Bestselerio „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ autorius „Romo dienoraštį“ parašė remdamasis asmenine patirtimi, kai būdamas vos 22 metų iš Niujorko atkako į Puerto Riką. Garsėjęs, kaip pašėlusio gyvenimo būdo mėgėjas, savo kūrinių herojus skandinęs alkoholyje ir narkotikų klampynėse, Thompsonas vėliau tikino, kad „Romo dienoraštis“ - ne biografinis kūrinys, o tik išgalvota istorija, kurią jis sukūrė stebėdamas savo puertorikiečių kolegų ir draugų kasdienybę nuodėmingame Karibų jūros mieste.

Paulas Kempas (akt. Johnny Deppas) yra laisvai samdomas amerikiečių žurnalistas, kuris iš Niujorko persikelia gyventi į San Chuaną Puerto Rike. Vyras pradeda dirbti svarbiausiame salos dienraštyje „The Sun Juan Star“. Jo dienos egzotiškame mieste gausiai aplaistytos vietinio romo, o širdyje sumaištį kelia ne tik aistra moteriai (akt. Amber Heard), bet ir aplink klestinčios neteisybės kartėlis.

Ši kelionė ir darbas Paulo gyvenime taps kritiniu lūžiu – mieste įsitvirtinusi korupcija, nusikaltimai ir apatija privers ji iš naujo perkainoti vertybes tiek žurnalistikoje, tiek gyvenime.

„Romo dienoraštis“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo gruodžio 2 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją