Unikali repertuaro skiltis „Muzika, keičianti pasaulį“ pristatys iš visų keturių pasaulio šalių sklindančius muzikos ir šokio ritmus. Atskirose programose bus pristatyti daugeliui iš vaikystės pažįstami filmai apie indėnus – „Raudonieji vesternai“, Slovakų naujosios bangos kinas, įkvepiantys trumpametražiai filmai.

Specialią programą Kauno kino festivaliui programą sudarė pats Jonas Mekas, norėdamas supažindinti Lietuvos žiūrovus su Amerikos moterų režisierių sukurtais avangardiniais filmais.

Kino festivalis šiemet pasklis po visą Kauną – pradedant kino teatru „Cinamon“, baigiant Kauno apskrities viešąja biblioteka ir „Žalgirio“ arenos erdve.

Vėliau jo programa pasieks ir kitus miestus: spalio 3–9 dienomis filmai bus rodomi Vilniuje kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“. Spalio 10–13 Tarptautinis Kauno kino festivalis lankysis Panevėžio kino teatre „Garsas“, o spalio 13–16 dienomis – Nidos kino teatre „Agila“.

Kol planuojate peržiūrų tvarkaraštį, siūlome lengvai pasikartoti pasaulio kino ir Tarptautinio Kauno kino festivalio istoriją.

Viktorina ketinantiems pamatyti festivalio filmus gali padėti ne tik nepamiršti svarbių kino istorijos momentų, bet ir laimėti prizų: 10-iai teisingai atsakiusiųjų į visus klausimus padovanosime dvigubus kvietimus į festivalio filmų seansus Vilniuje.

Laimėjusieji bus atrinkti burtų keliu. Laimėjusiesiems filmai, į kuriuos atiteks bilietai, bus parinkti atsitiktine tvarka.

Į testo klausimus kviečiame atsakyti iki rugsėjo 25 dienos vakaro.

Prisiminkime kino angelus, nelabuosius ir dievus!


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją