Kurdamas "Faustą" pagal Johanno Wolfgango Goethe kūrinį, A. Sokurovas susidūrė su dideliais finansiniais sunkumais. Kaip skelbė Rusijos žiniasklaida, šių metų balandžio pabaigoje spaudoje pasirodė pranešimai, kad filmavimo darbai pristabdyti, nors režisierius planavo naująjį filmą pristatyti Kanų kino festivalyje, bet vėliau šios minties atsisakė. Pinigų pritrūko filmui įgarsinti, o abejingumą pademonstravę kino politikai davė suprasti režisieriui, kad jo filmas Rusijos žiūrovams nelabai reikalingas.

Kai kurių šaltinių teigimu, Tėvyninio kinematografo paramos fondas vis dėlto skyrė dalį filmui reikalingos sumos, tačiau tai padarė "paskutinę sekundę", mat fondo ekspertų taryba faktiškai palaikė A. Sokurovo filmą neperspektyviu.

A. Sokurovo "Faustas" rugsėjį Venecijos kino festivalyje pelnė tris apdovanojimus, tarp jų - ir pagrindinį "Auksinio liūto" prizą už geriausią filmą.

"Yra filmų, kurie priverčia jus verkti. Yra filmų, kurie priverčia jus juoktis. Ir yra filmų, kuriuos pažiūrėję jūs visam laikui pasikeičiate. "Faustas" - vienas iš jų", - Venecijos kino festivalio vertinimo komisijos sprendimą motyvavo jos pirmininkas režisierius Darrenas Aronofsky.

Klausiamas dėl "Fausto" rodymo Rusijoje A. Sokurovas neslėpė: "Aš nesu tikras, kad galėsime parodyti "Faustą" mūsų šalyje". Tačiau režisierius neneigia, kad norėtų pristatyti savo kūrinį rusų žiūrovams, tik nėra tikras, kad jo filmas kam nors bus reikalingas. Be to, A. Sokurovas teigia, jog neliko pinigų filmui reklamuoti Rusijoje. "Mes kol kas sugebėjome užtikrinti tik tarptautinį filmo platinimą", - pripažįsta garsusis režisierius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją