Įspūdingos kovos bokso ringe bei tėvo ir sūnaus santykių peripetijos patiks tiek vyrams, tiek jų antrosioms pusėms, galėsiančioms paganyti akis į vis tokį pat žavų ir visuose žemynuose mylimą australų aktorių Hugh Jackmaną. Nuo jo neatsilieka ir didžiajame kino ekrane aktoriaus karjerą pradedantis 12-metis Dakota Goyo – berniukas giriamas už šmaikštumą ir mokėjimą berniukiškai kelti sąmyšį.

Pagrindinį vaidmenį atlikęs aktorius H.Jackmanas pasakojo, jog „Grūdintas plienas“ turi visas galimybes užkariauti žiūrovų simpatijas ir įrodyti, jog yra ambicingas ir išsiskiriantis iš minios Holivudo produktas.

Didžiausias juostos išskirtinumas – tikri milžiniško dydžio plieniniai robotai. Ir nors didžioji dalis robotų kovų scenų buvo padarytos kompiuteriu, reikia pripažinti, jog geležiniai robotai, kartkartėmis primenantys transformerius, atrodo tiesiog įspūdingai. Filmuojant šias kovas filmavimo grupei vadovavo 80-ųjų bokso legenda – Sugar Ray Leonard, tad robotų kovos kino ekrane iš tiesų atrodys nepriekaištingai. Filmas kainavo 80 milijonų dolerių.

„Grūdinto plieno“ veiksmas vyksta netolimoje ateityje, kai visi fantastų pasakojimai virsta realybe ir įprasta kasdienybe – galinga technika, neįprasti mobilieji telefonai, ir, žinoma, robotai. Modernioje ateityje žmonija tampa tokia humaniška, jog uždraudžia žmonėms kautis bokso ringe. Žmonių vietą kovos lauke užima milžiniški robotai, valdomi žmonių.

Čarlis (akt. Hugh Jackman) – boksininkas, vos per plauką netapęs pasaulio čempionu, staiga netenka vieno didžiausių gyvenimo malonumų ir ringe yra keičiamas plieniniais milžinais. Pernelyg nenutoldamas nuo savo gyvenimo aistros, vyras organizuoja pogrindinius robotų mūšius ir skendi skolose.

Netikėtai vyrui tenka praleisti vieną – tikėtina, paskutinę – vasarą su savo seniai paliktu dešimtmečiu sūnumi. Tačiau jų abiejų nuostabai tėvas ir sūnus randa juos vienijančią aistrą ir imasi konstruoti robotą, kurį tikisi paversti bokso čempionu, kuriuo kadaise galėjo tapti Čarlis. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pat pradžių.

Sakoma, kad filmo režisierius S.Levy žino gero šeimyninio filmo sėkmės receptą. Šio režisieriaus sukurtos komedijos – „Naktinis pasimatymas“ (orig. „Date Night“, 2010), „Rožinė pantera“ (orig. „The Pink Panther“, 2006), „Naktis muziejuje“ (orig. „Night at the Museum“, 2006) į kino teatrus priviliojo būrius šeimų visame pasaulyje. Todėl nė kiek neabejojama, kad naujausią režisieriaus darbą – veiksmo dramą – žiūrės ne tik vyrai, bet ir moterys. „Filme nėra smurto proveržių ir upėmis tekančio kraujo. Viskas puikiai subalansuota, tad netgi moterys, bijančios kovos scenų, gali būti ramios ir drąsiai žiūrėti „Grūdintą plieną“, - tvirtino filmo režisierius S.Levy.

Boksas, sunkiasvoriai robotai ir dar neregėtos jų kovos ringe, lydimos specialiųjų efektų, kviečia į kiną nuo spalio 7 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją