„Ar filmai apie vyresnio amžiaus žmones bei jų istorijas aktualūs šiandien? Pasakysiu štai ką. Man – 55-eri. Man nebėra įdomios kvailos komedijos apie jaunuolius, kurie prisigeria, su kažkuo permiega ir ryte neprisimena, kur paliko savo automobilį. Pasiilgau gero kino. Tačiau nepasakyčiau, kad „Laris Kraunas“ skirtas vien senukams. Jauni žmonės taip pat jame atras kai ką intriguojančio”, - sako T.Hanksas.

Aktorius pasakoja, kad filmą kūrė šešerius metus: „Galima sakyti, kad ši juosta man kaip kūdikis, todėl negalėjau scenarijaus patikėti niekam kitam. Laris Kraunas yra lygiai toks pat laimingas kaip ir aš. O įdomiausia yra tai, jog laimę išmoksti vertinti tik vyresniame amžiuje. Todėl ir sakau, kad tarp manęs ir Lario – labai daug bendro“.

„Laris Kraunas“ – tai jau antrasis Holivudo žvaigždės T. Hankso režisūrinis darbas. Kaip režisierius jis debiutavo prieš 15 metų, kuomet kino teatruose pasirodė juosta „That Thing You Do“. Kodėl tarp filmų buvo tokia ilga pertrauka? „Na, aš specialiai neieškau scenarijų. Abu šie filmai – man labai artimi, labai svarbūs. Jie gimė natūraliai, niekur neskubant. Todėl tikiu, kad kino teatruose žiūrintys juostą žmonės pajus kokybę ir jausmą, kurį noriu perduoti”, - pristatydamas naujausią savo darbą kalba T.Hanksas.

Dramos „Laris Kraunas“ kadras

Laris Kraunas - darbštus ir sąžiningas „U-Mart“ tinklo pardavėjas. Tačiau parduotuvės vadovybė netikėtai ima ir atleidžia Larį po 20-ies metų darbo motyvuodama tuo, jog Laris neturi atitinkamo išsilavinimo. Lariui taip staiga atsidūrus bedarbių gretose tenka iš naujo įvertinti savo gyvenimą ir nuspręsti, kuria kryptimi pasukti.

Laris prieina vienos išvados: jį atleisdami buvę darbdaviai padarė jam savotišką paslaugą. Tad vyras užsirašo į bendruomenės koledžą. Nors Laris yra vyriausias grupėje, jis atviras viskam, ką gyvenimas gali pasiūlyti. Tačiau didžiausiu atradimu tampa Lario retorikos dėstytoja – misis Mersedes Teinot (akt. Julia Roberts).

Priešingai nei Laris, moteris praradusi bet kokią aistrą gyvenimui, tačiau ji patraukia Lario dėmesį. Tiesiog jam reikia rasti kelią pas ją. Vyras jau spėjo suprasti, jog gyvenimui pasisukus ne ta linkme, kurios tikėjaisi, dar nereiškia, jog priėjai liepto galą. Stebint, kaip keičiasi Laris, J.Roberts herojė ir pati pamažu atsiveria naujam gyvenimui, o tuo pačiu veriasi ir durys į jos širdį...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją