Drauge su specialią svetainę tadasblinda.lt sukūrusia kompanija „Idea“, jie dovanoja nuotaikingą kompiuterinį žaidimą.

Žaidimo slaptažodis – treileryje

„Filmo internetinėje svetainėje nuo šiol bus galima rasti ne tik informaciją apie juostos kūrėjus, joje vaidinusius aktorius bei pagrindines naujienas. Jau anksčiau iš svetainės buvo galima atsisiųsti plakatų, darbastalių, pamatyti dar niekur nerodytų nuotraukų bei video medžiagų. Nuo šiandien visi, mėgstantys iššūkius ir galvosūkius, gali puslapyje ieškoti paslėpto kompiuterinio žaidimo, į kurį bus galima patekti tik atspėjus slaptažodį. Beje, galiu išduoti, kad slaptažodis nuskamba filmo treileryje“, - likus mėnesiui iki premjeros nenuobodžiauti siūlo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„Momentą, kuomet įvyko metamorfozė, pakeičianti supratimą, kas yra kino produktas, geriausiai iliustruoja 1975 metais pasirodęs S. Spielbergo filmas „Nąsrai“. Jis į kinematografijos istoriją patenka ne tik dėl to, kad tapo vasaros blokbasterių tėvu ir startavo daugiau nei keliuose šimtuose JAV kino teatrų vienu metu, bet ir dėl to, jog nutarė gaminti su filmo siužetu susijusią atributiką (marškinėliai, rankšluosčiai, ryklio pelekas, kurį galima užsidėti ant nugaros plaukiojant ir pan.). Vėliau šiuo pavyzdžiu pasekė ir kiti filmų kūrėjai. Antai George`as Lucas, pristatydamas „Žvaigždžių karų“ sagą, gerbėjams išleido ir su filmu susijusią literatūrą, daugiau kaip tuziną videožaidimų ir net kino bei TV animaciją, kuri dar geriau atskleidė „Žvaigždžių karų“ visatą“, - pasakoja vienas iš „Tadas Blinda“ kūrybinės komandos narių, universitete kino istoriją dėstantis Tomas Mitkus.

Proga įsijausti į herojaus pasaulį

Vėliau kino kūrėjų originalumas ėmė vis labiau stebinti. Pavyzdžiui, „Simpsonų“ autoriai leido susikūrus geltonspalvį keturpirštį savo avatarą klaidžioti po Springfildo miestą, filmo „Super 8” gerbėjams buvo pasiūlyta kaip įmanoma geriau įsijausti į siužeto atmosferą virtualiai vaikštant po traukinio katastrofos aikštelę, specialiame kabinete peržiūrėti slaptus JAV vyriausybės vaizdo įrašus apie ateivius ar pasiknaisioti po pagrindinio veikėjo darbo stalą.

Kitais metais pasirodysiančios juostos „Tamsiojo riterio išlikimas“ kūrėjai savo oficialiame puslapyje pateikė užkoduotą audiofailą, kuriame buvo palikta nuoroda į specialią „Twitter“ paskyrą. Čia už kiekvieną paliktą komentarą buvo pateikiamas vis ryškesnis blogiuko Bane atvaizdas, kuris iki to momento buvo laikomas paslaptyje.

„Kyla natūralus klausimas, kodėl kino kūrėjai skiria laiko ir pinigų tokiems „pašaliniams“ reikalams? Juk atrodo paprasta – geriau jau tegu skiria laiko kokybiškam filmui sukurti, o ne minti mįsles ir erzinti premjeros laukiančius žiūrovus, atskleidžiant juostos paslaptis nemokamuose žaidimuose, komiksuose ar videoklipuose. Atsakymas išties paprastas. Taip yra dėl to, kad kūrėjai parduoda ne šiaip kino juostą ar skaitmeninį jos atitikmenį, bet visą pasakojimą. Todėl kino kūrėjai yra pasiruošę skirti kiek tik gali papildomų jėgų ir dar iki premjeros padėti žiūrovui suprasti tą pasaulį, kuriame gyvena herojus“, - sako T. Mitkus.

Taigi nuo šiol visi norintys įsijausti į Tado Blindos aplinką, specialaus kompanijos „Idea“ sukurto kompiuterinio žaidimo gali ieškoti oficialioje filmo svetainėje tadasblinda.lt. Įėję į svetainę, klaviatūroje surinkite slaptažodį, tik tuomet pateksite į žaidimą. Slaptažodį rasite filmo treileryje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją