50 metų Holivudo sunkiasvoris režisavo ir sukūrė gubernatoriaus Maiko Moriso vaidmenį filme pagal Beau Willimono pjesę "Farragut North". Aktorius Ryanas Goslingas jame vaidina idealistiškai nusiteikusį jauną gubernatoriaus atstovą spaudai.

G. Clooney tikisi nuskinti savo pirmąjį "Auksinį liūtą" kaip geriausias režisierius. 2005 metais G. Clooney pelnė Venecijos kino festivalio apdovanojimus geriausio scenarijaus ir geriausio aktoriaus kategorijose už filmą "Labanakt ir sėkmės" (Goodnight and Goodluck), tačiau tąsyk "Auksinis liūtas" atiteko režisieriui Angui Lee, sukūrusiam filmą "Kuprotas kalnas" (Brokeback Mountain).

Naujausias G. Clooney trileris apie JAV prezidento rinkimų kampaniją, kuriame vaizduojama, kaip naujokas asistentas, padedantis demokratui gubernatoriui ruoštis išankstiniams rinkimams Ohajuje, įsitikina, kokia nešvari gali būti politika, sužavėjo kritikus per išankstinę peržiūrą Paryžiuje.

Režisierius sakė, kad buvo šis projektas pasiruoštas filmavimui 2008 metais, kai Barackas Obama laimėjo JAV prezidento rinkimus. Kai kurie G. Clooney ciniškoje kino juostoje gali tikėtis įžvelgti dabartinės Amerikos politinės atmosferos atspindžių.

Trečiadienio vakarą vyksianti iškilminga pirmoji peržiūra taps iki rugsėjo 10 dienos vyksiančio seniausio pasaulyje kino festivalio atidarymu. Jame bus pristatyti kai kurie nekantriai laukiami filmai ir pasirodys ryškiausios žvaigždės, kurioms šis festivalis tampa įžanga į kitų metų kino apdovanojimų sezoną.

Šiemet Venecijoje laukiama daugelio garsenybių, tokių kaip G.Clooney, Colinas Firthas, Keira Knightley, Matthew McConaughey, Kate Winslet, Mattas Damonas, Jude'as Law, Gwyneth Paltrow ir popmuzikos superžvaigždė Madonna.

Tikėtina, kad šiemet bus geriau įvertintos festivalio direktoriaus Marco Muellerio pastangos - pastarasis pernai buvo kritikuojamas dėl gana blankaus renginio, patiriančio vis didesnę beveik tuo pačiu metu vykstančio Toronto kino festivalio konkurenciją.

"Ši programa jums byloja, kiek daug palaikymo sulaukiame iš artistų, kino kūrėjų, ir tai įrodo, kad Venecija iš tikrųjų yra svarbi platforma, kuriant ypatingą žinomumą", - M.Muelleris sakė naujienų agentūrai "Reuters".

Atidarymo ceremonijos žavesys tęsis ketvirtadienį, kai įvyks lenkų kilmės prancūzų kino režisieriaus Romano Polanski filmo "Skerdynės" (Carnage) ir nekonkursinėje programoje rodomo Madonnos režisuoto filmo "W.E" pasaulinės premjeros.

Per kino juostos "Skerdynės", sukurto pagal pripažinimą pelniusią prancūzų pjesę apie konfliktuojančių vaikų tėvų susitikimą, peržiūroje veikiausiai pasirodys aktorės Jodie Foster ir Kate Winslet.

Tačiau 78 metų kino kūrėjas R.Polanski, išgarsintas daugelio kritikų pripažinimą pelniusių filmų, tokių kaip "Rozmari kūdikis" (Rosemary's Baby, 1968) ir "Pianistas" (The Pianist, 2002) į Veneciją neatvyks.

Šis režisierius yra ieškomas Jungtinių Valstijų dėl 1977 metais įvykusio lytinės prievartos incidento, tad jam gresia ekstradicija, jeigu R.Polanski atvyktų į Italiją.

Tikėtina, jog daugybė gerbėjų ketvirtadienio vakarą sveikins Madonną, sukūrusią filmą apie Britanijos karaliaus Edvardo VIII romaną su išsiskyrusia amerikiete Wallis Simpson.

Filmas "W.E.", kuriame vaidina britai aktoriai Jamesas D'Arcy ir Andrea Riseborough, buvo kuriamas dvejus metus. Jame į prieštaringai vertinamą Vindzoro kunigaikščio ir kunigaikštienės meilės istoriją žvelgiama vieno mūsų laikų niujorkiečio akimis.

Iškilus Rusijos kino režisierius Aleksandras Sokurovas festivalyje pristatys savo filmą "Faustas" (Faust), o kino kūrėjas iš Honkongo Johnnie To parodys dramą "Gyvenimas be principų" (Life Without Principle), pasakojančią apie ekonomikos krizę ir jos poveikį eiliniams žmonėms.

Nors Venecijoje sužibės daug žvaigždžių, kritikų dėmesys kryps į festivalio žiuri, kuriai šiemet vadovaus "Oskarų" pelniusio filmo "Juodoji Gulbė" (Black Swan) režsierius Darrenas Aronofsky.