„Lučiano Pavaročio mirtis – viena didžiausių netekčių klasikinės muzikos pasaulyje pastaraisiais metais, tačiau su šiuolaikinių technologijų pagalba jo talento gerbėjai turi galimybę gėrėtis tenoro meistriškumu ir šiandien. Tuo pasirūpino pats maestro – jis buvo bene pirmasis operos solistas, išnaudojęs elektroninės žiniasklaidos galią savo naudai, beveik visi jo pasirodymai yra užfiksuoti audio arba video medžiagoje“, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

L. Pavaročio atmintis taip pat gyva organizuojant jo vardo konkursus jauniems operos solistams, kurių perspektyvomis domėjosi ir rūpinosi garsusis tenoras. Šių tarptautinių konkursų laureatais yra tapę ir Lietuvos solistai – Asta Krikščiūnaitė, Lauryna Bendžiūnaitė, Vytautas Juozapaitis.

Lučiano Pavaročio, Plasido Domingo ir Chosė Karero koncertas, kurį rodys „Multikino“, įrašytas 1990 m. liepos 7-ąją Romoje. Jame artistai sujungė jėgas, norėdami surinkti lėšų Chosė Karero fondui, kuris įsteigtas po to, kai solistui buvo sėkmingai išgydyta leukemija. Koncertas į muzikos istoriją įrašytas ne tik kaip vienas gausiausiai perkamų klasikinės muzikos albumų, bet ir kaip renginys, kurio metu gimė ir po kurio sėkmingai gyvavo trijų tenorų reiškinys.

Žiūrėdami koncertą muzikos mylėtojai išgirs tokių žymių kompozitorių kaip Endriu Loido Vėberio (Andrew Lloyd Webber), Džiakomo Pučinio (Giacomo Puccini), Leonardo Bernšteino (Leonard Bernstein), Frančesko Čilėjos (Francesco Cilea) klasikinės muzikos kūrinius bei gerai žinomas operų arijas, suprantamas bei mėgstamas ir muzikinio išsilavinimo neturinčių klausytojų.

Lučianui Pavaročiui, Plasidui Domingui, Chosė Karerui ir orkestrui koncerte diriguoja indų kilmės dirigentas Zubin Mehta, be gausybės apdovanojimų muzikoje ir visuomeninėje veikloje, Florencijos ir Telavivo garbės piliečio vardo, kovo mėnesį įvertintas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje, apie jo gyvenimą ir karjerą taip pat sukurti du dokumentiniai filmai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją