Nors vasaros orai šiemet nebuvo dėkingi, kino teatro „Pasaka” atstovai džiaugiasi, jog „Kine po žvaigždėmis” netrūko žiūrovų. Projekto metu buvo pristatytos penkios kino programos (Ispanų kino lobiai, „Žiemos ekranų” geriausieji, Diagnozė: Woody Allen, Pasimatymas kine, Pasaka Classics) ir 42 pripažinimą pelnę filmai.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Woody Alleno naujausias filmas „Vidurnaktis Paryžiuje”, kuriame nusifilmavo net pirmoji Prancūzijos dama Carla Bruni, o pagrindinis herojus filme sutinka ryškiausias XX amžiaus pradžios meno pasaulio įžymybes: E. Hemingvėjų, P. Pikasą, L. Buniuelį, S. Dali.

Į filmo pristatymo vakarą atvyko ir „lietuviškasis“ Woody Allenas. Savo kalboje legendinis režisierius prakalbo lietuviškai ir prisipažino, jog bendradarbiaudamas su kino teatru „Pasaka” pradeda paruošiamuosius filmavimo darbus Lietuvos sostinėje. “Mano naujasis filmas vadinsis „Aukšta šviesiaplaukė vidurdienį Vilniuje", o filmuosiu, kaip ir visus savo filmus, pavasarį. Filme bus pasakojama, kaip nuostabiame Vilniaus mieste moteris įsimyli nepažįstamąjį, kuris įsimyli jos draugę ir dar dvi jos drauges”, - naujojo filmo siužeto vingius išdavė W. Allenas. Tiesa, suvaidintas teatro ir kino aktoriaus Algirdo Dainavičiaus.

Projektą „Kinas po žvaigždėmis” išlydėjo šokėjai, Sauliaus Petreikio muzikantų grupė, rėmėjai, draugai, gero kino gerbėjai ir dangiškos bei žemiškos žvaigždės. Renginyje apsilankė dizaineriai Aleksandras Pogrebnojus, Agnė Kuzmickaitė, Julija Janulaitytė, operos solistė Asmik Grigorian, kino režisieriai Arūnas Matelis, Ramunė Čekuolytė, festivalio „Kino pavasaris” direktorė Vida Ramaškienė, TV laidų vedėja Violeta Baublienė, mados renginių organizatorė Renata Mikailionytė, daugelis kitų įžymybių. Tiesa, dėl žiūrovų antplūdžio ne visiems pavyko patekti į išskirtinį Woody Alleno filmo parodymą. Tačiau jiems nusiminti neverta – jau rugsėjį filmas „Vidurnaktis Paryžiuje” pasirodys didžiuosiuose Lietuvos ekranuose, o spalio mėnesį papildys ir kino teatro „Pasaka” repertuarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją