„Aš neketinu prarasti nei vienos savo gyvenimo minutės“, - prisipažino H. Fordas. „Lėktuvas – geriausia transporto priemonė, ypač piko valandomis. Tu niekuomet nepavėluosi nei į vieną susitikimą, todėl, kad tau neteks stovėti tose sumautose grūstyse“, - antipatijos transporto spūstims neslėpė vyras.

„Kaubojų ir ateivių“ režisierius Jonas Favreau pasakoja, jog legendinis aktorius kas rytą į filmavimo aikštelę atvykdavo nuosavu lėktuvu. Režisierius taip pat teigė, jog 69 –erių aktorius, savo kolekcijoje turintis aštuonis nedidelius lėktuvus ir tiek pat motociklų, niekuomet neatsisakydavo filmavimo grupės narius pametėti iki namų. „Kasdien jis paplekšnodavo kurį nors iš mūsų per petį ir šelmiškai paklausdavo: „Pavežėti?“ ,- prisimena režisierius J. Favreau. „Mes visi buvome nustebinti ir neatsilaikydavome prieš jo gundymus. Įdomu, ar atsirastų pasaulyje žmogus, galintis atsisakyti skrydžio kartu su pačiu Harrisonu Fordu?“ - juokėsi vyras.

Pats H. Fordas labai didžiuojasi savo vaidmeniu „Kaubojuose ir ateiviuose“, nes, anot aktoriaus, jis net ketvirtį amžiaus svajojo vesterne suvaidinti kaubojų. Vyras pasakojo, jog vaidinti sutiko nedvejodamas ir su didžiausiu nekantrumu kas rytą keliaudavo į filmavimo aikštelę.

Tuo tarpu J. Favreau pasakoja, jog vos nepraleido galimybės savo režisuojamame filme išvysti legendinį Holivudo aktorių. „Žinoma, aš pagalvojau apie Harrisoną Fordą, tačiau man pasirodė, jog neverta jam siūlyti antraplanio vaidmens. Tačiau tuomet bendras mūsų pažįstamas užsiminė, jog Fordas yra nenuspėjamas ir man derėtų su juo pasikalbėti. Ir staiga po pokalbio su aktoriumi paaiškėjo, kad jis jau dvidešimt penkerius metus svajoja nusifilmuoti vesterne!“ – stebėjosi režisierius.

Panašu, jog vesternai Holivude įgauną antrąjį kvėpavimą. Po stulbinamos brolių Coenų „Tikro išbandymo“ (orig. „True Grit“, 2010) sėkmės bei „Kaubojų ir ateivių“ karaliavimo JAV filmų topuose, vis daugiau Holivudo žvaigždžių priima pasiūlymus dalyvauti panašiuose projektuose. Ne išimtis ir Leonardo DiCaprio, šio metu vedantis derybas su „Universal“ kino studija ir galimai atliksiantis pagrindinį vaidmenį kriminalinėje veiksmo dramoje „Creed of Violence“. Filmo pagrindu tapo to paties pavadinimo Bostono Terano romanas, pasakojantis apie ginklų kontrabandą iš JAV į Meksiką revoliucijos metu, 1910 – aisiais. Pagrindinis filmo veikėjas, užsiimantis ginklų tiekimu, netikėtai susiduria su valdžios atstovu, su kuriuo vyrą sieją praeities ryšiai. Kol kas nepranešama kuris būtent vaidmuo siūlomas Leonardui DiCaprio, tačiau žinoma, kad vyras pasiruošęs dvigubam dubliui ir filmuosis dar viename vesterne - Quentino Tarantino juostoje „Django Unchained“, kurioje jis atliks žiauraus plantatoriaus vaidmenį.

Žymiausi šiuolaikiniai vesternai neaplenkia ir Lietuvos, tad „Kaubojai ir ateiviai“ pajėgas kovai kine telkia jau nuo rugpjūčio 12 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją