Tiesa, galbūt labiau apie jos trūkumą nei apraiškas antradienį pasakos ispanų komedija „Mamai sukanka šimtas metų”. Filme atskleidžiama afera, rezgama prieš šimto metų sulaukusią šeimos galvą. Ana, prieš daugelį metų šeimoje dirbusi aukle, atvyksta į valdingos ir plepios mamos šimtmečio šventę, kur pamato susiskaldžiusius ir besikivirčijančius šeimos narius, dėl palikimo netgi pasiruošusius atimti mamai gyvybę.

Režisieriaus Carlos Saura darbas buvo kurtas esant generolo Francisko Franko režimui, taigi leido kūrėjui šeimos narių charakteriuose įkūnyti blogiausias Ispanijos savybes, kurias ji įgijo prasidėjus pilietiniam karui.

Prancūzų režisierius Alain Resnais trečiadienį pakvies pamatyti jo filmą „Širdys“ – apie šešis paryžiečius, kurių keliai susikerta vienas su kitu desperatiškai ieškant meilės. Buvęs kareivis Denas piktnaudžiauja alkoholiu vietoj to, kad ieškotųsi darbo, taip piktindamas savo sužadėtinę Nikolę. Deno skundų dėl nesutarimų su žmona kas naktį klausosi vienišas barmenas Lionelis, pernelyg užsiėmęs seno tėvo priežiūra, kad galėtų pasirūpinti savo širdies reikalais. Šlyjant Deno santykiams su sužadėtine, internetu jis susipažįsta su Gaele. Gaelė gyvena su broliu Tjeri, kuris yra nekilnojamo turto agentas ir ieškojo buto Denui su Nikole. Tjeri dirba su Šarlote, kuri vakarais prižiūri Lionelio tėvą, kad šis galėtų dirbti.

Ketvirtadienį – Woody Alleno komedija „Sensacija“. Viešėdama pas Londone gyvenančius tėvus, žurnalistikos studentė nepraleidžia progos pamatyti pasaulinio garso fokusininko Sido Watermano pasirodymą, kurio metu jai pačiai tenka užlipti ant scenos ir sudalyvauti viename numeryje. Kaip tik tą akimirką suveikia magiški burtai ir Sondra prieš save pamato žiauriai nužudyto žurnalisto vaiduoklį, kuris jai suteikia ypač intriguojančios informacijos, kad mieste siautėjantis serijinis žudikas ir visuomenėje pripažintas turtingasis aristokratas Peteris Lymanas galbūt yra tas pats asmuo.

Penktadienio vakarą ryškiau nei žvaigždės danguje spindės žvaigždės iš didžiojo ekrano Jan Kounen juostoje „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“. Filmas, uždaręs 2009-ųjų Kanų kino festivalį, nukels į 1920 metus, kai buvo sukurti garsieji „Chanel No.5“, o dizainerė ir kompozitorius užmezgė neilgai trukusį, bet abiem didelės įtakos kūrybai turėjusį romaną. Ši juosta – balzamas širdžiai visiems, mėgstantiems ne tik meilės istorijas, bet ir kūrybos paslaptis, gilius ir intelektualius dialogus, ambicingus charakterius, ir, be abejonės, Chanel dvasią – juodą ir baltą, eleganciją ir grakštumą,

Penktąją kino po atviru dangumi savaitę šeštadienį užbaigs švedų režisieriaus Jörgen Bergmark „Protingas sprendimas“ – apie bandymą meilės trikampį paversti šeima. Erlandas gyvena tvarkingą švedišką gyvenimą: su geriausiu draugu Svenu dirba popieriaus fabrike, o su žmona Maja vakarais veda seminarus santykių problemas sprendžiančioms poroms. Tačiau netrukus jų pačių gyvenimas pareikalauja neatidėliotino problemos sprendimo, mat Erlandas įsimyli naująją Sveno žmoną Kariną ir užmezga su ja romaną. Šioje situacijoje niekas nepuola, kaip įprasta, skirtis ar keršyti – priešingai, ketveriukė draugiškai nutaria apsigyventi visi kartu ir surašo 10 bendro gyvenimo taisyklių, kurios turėtų padėti sėkmingai klostytis santykiams. Tik ar iš tiesų įmanoma išsaugoti šeimą tokiu būdu?

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka puikių švedų aktorių kvartetas, o juosta buvo pripažinta geriausia Liubeko Šiaurės šalių kino festivalyje.

„Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovų laukia Šiuolaikinio meno centro kiemelyje, seansai rugpjūtį rodomi nuo 22 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją