"Užteks. Pasakiau viską, ką turėjau pasakyti apie Džeimso Bondo pasaulį", - žurnalui "Entertainment Weekly" sakė aktorius.

51-rių P.Brosnanas taip pat teigė, jog 2002-siais pasirodęs filmas "Pasveikink mirtį kitą dieną" buvo jo, kaip agento, misijos pabaiga.

"Tarp manęs ir Bondo - didelė praraja", - sakė aktorius, ką tik baigęs filmuotis jam nebūdingo žanro - romantinės komedijos - filme "Viliojimo menas".

Tačiau Anglijos kompanija, prodiusuojanti visą bondiadą "Eon Productions" mano, kad tokie aktoriaus pasisakymai gali būti daromi ir honoraro kėlimo tikslais.

Ne vieną kartą agentą 007 suvaidinęs Seanas Connery (Šonas Koneris), teigęs daugiau niekada nebevaidinsiąs, visgi buvo suviliotas pasiūlius didesnį honorarą.

Tačiau jei Pierce Brosnano įsitikinimų nepakeis ir padidėjęs atlygis, "Eon Productions" Džeimso Bondo vaidmeniui jau 21 filmui yra numačiusi išsirinkti kandidatą iš aktorių Colino Firtho (Kolino Firto), Hugh (Hju) Granto, Jude'o Law (Džiudo Lo), Ewano McGregoro (Evano Magregoro), Hugh Jackmano (Hju Džekmano), Heatho Ledgeris (Hyto Ledžerio) ar Erico (Eriko) Banos.

"Man malonu prisiminti tuos keturis filmus, bet su Džeimsu Bondu jau baigta. Tai visada išliks man tik gražus prisiminimas", - tvirtino aktorius.

Tačiau jaunasis Holivudo aktorius Orlando Bloomas (Blūmas), baigęs filmuotis dramoje "Kelly gauja", pareiškė norintis ir galintis tapti naujuoju Džeimsu Bondu.

Kaip praneša "The Evening Standard", britų aktorius su "Miramax" pasirašė agento 007 jaunystės vaidmeniui.

Kitų metų lapkričio mėnesį pasirodysiančiame filme apie naujus Džeimso Bondo nuotykius Orlando suvaidins agentą jo koledžo laikais.

Džeimso Bondo prodiuseriai patvirtino, kad O.Bloomas vaidins jaunąjį agentą 007, tačiau pagrindinei rolei aktorius dar nėra surastas.