1873 – ieji, Arizona. Vienišas kaubojus (akt. Daniel Craig) nubunda dykumoje ir pastebi keistą prietaisą ant savo riešo. Neprisimindamas nei kas jis, nei kas nutiko, atvykėlis leidžiasi į klajones ir netrukus pasiekia netoliese esantį miestelį, itin nedraugiškai nusiteikusį atvykėlių atžvilgiu. Čia jis sužino, jog yra ieškomas nusikaltėlis Džeikas Lonerganas, už kurio galvą pažadėta nemenka pinigų suma. Vietinis šerifas (akt. Harrison Ford), geležine ranka valdantis miestelį, suima klajūną ir įkurdina kalėjime. Tačiau netrukus miestelį užpuolą ateiviai, kurie Žemės užkariavimą nusprendė pradėti būtent nuo Laukinių Vakarų žemių. Terorizuojantys miestelį, gąsdinantys ir grobiantys jo gyventojus ateiviai net nenutuokė, kad klajūnas taps pagrindiniu miestelio ginklu kovoje su jais.

Režisierius Jonas Favreau, sukūręs „Geležinį žmogų“ (orig. „Iron Man“) ir prodiuseriai Stevenas Spielbergas bei Ronas Howardas juostoje yra tarsi kokybės ženklai, tad net neabejojama, jog vyrukai, žinantys kas yra geras kinas ir ko nori žiūrovai, nudžiugins kino mėgėjus. Jonas Favreau vardan „Kaubojų ir ateivių“ net atsisakė filmuoti trečiąją „Geležinio žmogaus“ dalį ir užsiminė, jog kaubojai jam visada buvo arčiau širdies negu superherojai.

Scenaristas Roberto Orci, kūręs scenarijų „Transformeriams“ (orig. „Transformers“, 2007) ir „Žvaigždžių keliui“ (orig. „Star Trek“, 2009), savo prisijungimą prie „Kaubojų ir ateivių“ paaiškino trumpai ir aiškiai: „Man tiesiog patiko projekto pavadinimas“ – nedaugžodžiavo scenaristas.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Danielis Craigas, labiau žinomas kaip agentas 007 Džeimsas Bondas, savo apsisprendimą filmuotis paaiškino paprastai - „Aš tiesiog norėjau suvaidinti kaubojų“, - teigė aktorius, besižavintis Sergio Leone ir Clinto Eastwoodo kuriamais vesternais. Iš pradžių šis vaidmuo buvo siūlomas Robertui Downey Jaunesniajam, tačiau vyras atsisakė dėl įtempto naujojo „Šerloko Holsmo“ (orig. „Sherlock Holmes: A Game of Shadows“, 2011) filmavimo grafiko, tad Danielio Craigo svajonė vaidinti kaubojų išsipildė.

Be konkurencijos vaidmenį gavusi Olivia Wilde, filmuodamasi neapsiėjo be sunkumų. Nuo vaikystės jodinėjanti moteris vos atvykusi į filmavimo aikštelę turėjo mokytis joti iš naujo. „Jodinėju visą gyvenimą, tačiau kaubojiškas jojimas man buvo šis tas naujo, tad sėdau į balną jau pirmąją filmavimo dieną“,- pasakojo Olivia ir džiūgavo, jog gavo progą dirbti su agentu 007 Danieliu Craigu ir legendiniu Harrisonu Fordu. „Harrisonas Fordas nuostabus – nepaliauju juo žavėtis“, - teigė moteris ir pasakojo, jog vyras pasižymi įspūdingu žinių bagažu, išmintimi, nepriekaištinga vaidyba ir puikiu humoro jausmu.

Indiana Džounsas ir Džeimsas Bondas jau rugpjūčio 12 dieną suvienys jėgas kovai su ateiviais ir įrodys, jog vesternas ir mokslinė fantastika ne tokie jau tolimi kino žanrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją