Jaučiasi „tadais blindomis“

„G&G Sindikato” nariai pasakoja, jog jiems visuomet rūpėjo istorinės mūsų šaknys, o ir galimybė kurti muziką filmams pasitaiko nedažnai. „Turbūt mes visi ne kartą esame matę senąjį filmą apie Tadą Blindą, todėl nudžiugome sužinoję, kad bus filmuojama jo priešistorė. Tas filmas apie kietą maištininką, o ir mes patys tokie širdyje jaučiamės, apie tai ir dainuojame“, - sakė Kastetas.

Anot Pusho, dainai sukurti neprireikė jokių mūzų, tekstas buvo parašytas be didesnių kūrybinių kančių: „Istorija aiški ir konkreti. Apie carinę priespaudą, mūsų žmonių netektis ir skausmus, tuometinę atmosferą ir neteisybę. Kova už laisvę ir tiesą – visa tai atsispindės dainos žodžiuose, beje, jie aktualūs ir šiandien“.

Daina gimė kartu su sūnumi

„Ši daina man kelia ypatingus prisiminimus. Pamenu, kai pradėjome ją įrašinėti, pasauly jau ruošėsi išvysti mano pirmoji atžala. Tuo metu jaučiausi ypatingai ir tai turėjo įtakos šio kūrinio atsiradimui. Savo repą lėkiau įrašinėti iš gimdymo namų iškart po sūnaus gimimo“, - prisimena Kastetas.

„G&G Sindikato” vyrai neabejoja, kad kaip ir pats istorinis nuotykių filmas, taip ir jų daina, pasieks savo adresatą: “Muzika yra tikrai nemenka jėga. Žinoma, negalvojame, kad ji gali kardinaliai pakeisti žiūrovų mąstymą, bet visada naiviai tikimės, kad gal mažas akmenėlis padės kažkada sukelti akmenų griūtį mūsų visų sąmonėje. Taip pat ir filmas. Juk jis apie maištininką, nenorėjusį gyventi taip, kaip liepia kiti. Norime, kad kiekvienas apie tai susimąstytų”.

Šiame vaizdo siužete galite pamatyti klipo kūrimo užkulisius ir išgirsti pirmuosius dainos akordus:


Muzikantus pamatysime filme

Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ turėsime galimybę ne tik išgirsti populiariausios hip hopo grupės narius, bet ir išvysti juos masinėse scenose. Muzikantai tikina, jog tai - avantiūrizmas, smalsumas ir meilė kinui, be to, buvo įdomu pažvelgti į filmo kūrybos virtuvę.

„Iki šiol artimiau su kinu susipažinti yra tekę tik Svarui, mūsų patirtis šioje srityje pasibaigia ties klipų filmavimais. Todėl, atrodo, kad filmavimo aikštelėje visi buvo atsipalaidavę išskyrus mus. Slėgė didžiulė įtampa, labai bijojome sugadinti dublį, kad vien dėl mūsų netektų kartoti scenos ir naudoti brangios juostos. Iš tikrųjų labai jaudinomės. Juk ne kiekvieną dieną tenka tokia garbė filmuotis vienoje scenoje su Donatu Banioniu“, - praėjusios vasaros avantiūrą prisimena Kastetas.

Režisierius D. Ulvydas pasakoja, kad su muzikantais dirbti jam buvo vienas malonumas, todėl ir nusprendė bendradarbiauti toliau bei kurti dainai klipą: „Tai dar vienas iš mūsų draugystės žingsnių –susibėgome ir drauge su operatoriumi Narvydu Naujaliu nufilmavome muzikinį klipą. Dabar jį montuojame drauge su jauna ir sparčiai tobulėjančia montažo režisiere Gintare Sokelyte. Beje, taip pat kaip ir „G&G Sindikatas, taip ir Gintarė bei Narvydas, dirba be jokio atlygio“.

Muzikinio klipo, skirto filmui ir dainos premjera numatoma jau rugpjūčio 1 dieną. Na, o pačius „G&G Sindikato“ vyrus drauge su garsiausiais Lietuvos aktoriais didžiajame ekrane progą pamatyti turėsime jau nuo rugsėjo 23-iosios, kuomet kino teatruose startuos brangiausiu kada nors Lietuvoje sukurtu filmu tituluojamas „Tadas Blinda. Pradžia“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją