Antradienį – Julio Medem „Žemė“

Antradienį, programoje „Ispanų kino lobiai“, kino gurmanai galės išvysti itin įdomaus scenarijaus kino kūrinį – ispano Julio Medem darbą „Žemė“, 1996-aisiais dalyvavusį Kanų kino festivalyje. Pagrindinis filmo herojus Anchelis, dirbantis vabzdžių naikintoju, paleistas iš psichiatrijos ligoninės, atvyksta į mažą Ispanijos kaimelį, kurio vynas dėl jo vynuogėmis užsikrėtusių vabzdžių lervų turi keistą „žemės“ skonį. Herojus kaimelyje susipažįsta su dviem skirtingomis moterimis, tačiau sėkmingai meilės istorijai vystytis trukdo faktas, kad Anchelis bendrauja su mirusiaisiais...

Julio Medem – vienas žinomiausių šiuolaikinių ispanų režisierių, gerai žinomų Lietuvos žiūrovams. Festivaliuose ir specialiose retrospektyvose ne kartą buvo rodyti jo filmai „Liusija ir seksas“, „Karvės“, „Maištingoji Ana“, „Kambarys Romoje“.

Trečiadienį – „Cezariu“ apdovanotas Y.Moreau debiutas

Savaitės vidurį skelbs trečiadienį rodomas kino filmas „Kai jūra pakyla“, atnešęs pripažinimą jo režisierei ir aktorei Yollande Moreau: už vaidmenį ji buvo apdovanota „Cezariu“, o pats filmas pripažintas geriausiu metų debiutu. Aktorė, lietuviams gerai pažįstama iš filmų „Amelija iš Monmartro“, „Serafina“, šiame filme vaidina keliaujančią aktorę Ireną. Visas jos bagažas – medinė kėdė ir lagaminas, kuriame telpa visas Irenos monospektaklis. Kiekvieną vakarą ji lipa ant scenos vaidinti, o spektaklio pabaigoje Irenos herojė išsirenka sau mylimąjį iš žiūrovų salės. Taip ji sutinka Driesą – milžinų nešiotoją. Ar jų meilės istorija tik spektaklio dalis?

W.Allenas parodijuoja Dostojevskį

Amerikiečių Woody Alleno retrospektyvoje ketvirtadienį šį kartą pristatoma juodojo humoro komedija „Meilė ir mirtis“, sukurta remiantis rusų rašytojo Fiodoro Dostojevskio kūrinių motyvais. XIX a., carinė Rusija. Filmo herojus Borisas Grušenko, kurį vaidina pats režisierius, – nevykėlis, patirties su moterimis neturintis, bet proto bei liežuvio aštrumu pasižymintis kareivis. Kartu su savo tolima pussesere Sonja, kurią ruošiasi vesti, jis sugalvoja planą, kaip nužudyti Napoleoną. Tai ne tik iki ašarų juokinga Rusijos literatūros parodija, bet ir filosofinių minčių nestokojantis filmas.

Penktadienio „Pasimatyme kine“ – netradicinė meilės istorija

Penktadienio seanse – vienas pagrindinių šių metų „Kino pavasario“ filmų, režisierės Lisos Cholodenko komedija „Vaikams viskas gerai“. Filmas, pasakojantis apie dviejų homoseksualių moterų šeimą, įvertintas ir visame kino pasaulyje – jis gavo daugiau nei 70 prestižinių apdovanojimų ir nominacijų, įskaitant 4 „Oskarų“ nominacijas, 2 „Auksinius gaublius“, Berlyno festivalio apdovanojimą ir t.t.

Režisierės Lisos Chodolenko filme pagrindinius vaidmenis atlieka Julianne Moore, žinoma iš filmų „Valandos“, „Hanibalas“, „Didysis Lebovskis“, „Magnolija“ ir kitų, bei Annette Bening, bene geriausiai lietuviams pažįstama iš filmo „Amerikos grožybės“.

Prieš penktadienio filmą žiūrovai galės išvysti ir vieną festivalio „Vilniaus kino šortai“ filmą – Andriejaus Kazlausko „Pažaiskime“.


Šeštadienio desertui – abejingų nepaliekantis „Tėve mūsų, kuris esi medyje“

Trečiosios savaitės „Kino po žvaigždėmis“ pabaigai ir desertui – prancūzų režisierės Julie Bertucelli sukurtas kino filmas „Tėve mūsų, kuris esi medyje“ pagal to paties pavadinimo australų rašytojos Judy Pascoe romaną. Filmas uždarė 2010-ųjų Kanų kino festivalį, kur buvo palydėtas septynias minutes trukusiomis ovacijomis.

Onylų šeima ramiai gyvena jaukiame Australijos kaimelyje, tačiau idilei nelemta tęstis amžinai – mirus vyrui, Dona lieka viena su keturiais vaikais. Jautriausiai į tėčio netektį sureaguoja aštuonmetė Simona. Mergaitė neigia skaudžią realybę ir nė už ką nenori patikėti, kad tėčio nebėra. Ji įtiki, jog jo siela įsikūnijo į medį, augantį šalia namų. Simona tiki, kad per medžio lapus jie ir toliau bendrauja... Todėl žinią, kad senas medis pavojingas šeimos namui ir jį reikia nukirsti, Simona sutinka priešiškai ir yra pasiryžusi viskam, kad tai neįvyktų. Juk ji negali prarasti tėčio dar sykį.

Donos vaidmenį atliko kontroversiškajame Larso Von Triero filme „Antikristas“ vaidinusi mąslioji Charlotte Gainsbourg, Kanų kino festivalio geriausios aktorės apdovanojimo laureatė.

„Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovų laukia Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelyje, seansai rodomi nuo 22.30 val. liepą ir nuo 22.00 val. rugpjūtį. Bilietus galima įsigyti kiemelyje prieš renginį arba internetu www.tiketa.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją