Neginčijamu kino žiūrovų favoritu ir atitinkamai daugiausiai uždirbusiu filmu - specialistams gana netikėtai - tapo "DreamWorks" animacinė juosta "Šrekas" ("Shrek") apie mielą žalią monstrą. Šis filmas Šiaurės Amerikoje ligi šiol uždirbo 263 mln. dolerių. Bilietų į nuotykių juostą "Mumijos sugrįžimas" ("The Return of Mummy") buvo parduota už 200 mln. dolerių, o visai nedaug nuo jos atsiliko 199 mln. dolerių uždirbęs filmas "Piko valanda 2" ("Rush Hour 2") su Jackie Changu ir Chrisu Tuckeriu pagrindiniuose policininkų vaidmenyse.

Tuo tarpu santykinai prastai pasirodė "didžiosios" Holivudo vasaros premjeros, kurias lydėjo iš dalies neregėto masto reklaminės kampanijos. Monumentinė juosta apie karą ir meilę "Perl Harboras" ("Pear Harbor"), kurios kūrimas prarijo apie 140 mln. dolerių, teuždirbo 196,6 mln. "Juros periodo parkas 3" ("Jurassic Park 3") savo kūrėjams atnešė 175,8 mln. dolerių už parduotus bilietus, o "Beždžionių planeta" ("Planet of the Apes") uždirbo 173 mln. dolerių.

Rekordinės įplaukos buvo gautos, nors vasarą kino teatruose buvo galima išvysti mažiau superžvaigždžių negu ankstesniais metais. O ir tos, kurios pasirodė kino ekranuose, dažniausiai nesusilaukė ypatingo ažiotažo. Iš anksto kaip puiki komedija išliaupsintas filmas "Amerikos meilutės" ("America's Sweethearts") su "Oskaro" laureate Julia Roberts ir Katharine Zeta Jones pagrindiniuose vaidmenyse gerokai atsiliko nuo "Princesės dienoraščių" ("Princess Diaries") su Julie Andrews ir Anne Hathaway, kuris iš anksto buvo vertinamas kaip neturintis didesnių šansų.

Viena didžiausių šios vasaros nesėkmių buvo eksperimentinis filmas su kompiuterinės technikos pagalba sukurtais, tačiau kaip gyvi atrodančiais veikėjais. Anot reklamos, "pirmasis fotorealistinis kompiuterinis filmas" "Paskutinė fantazija" ("Final Fantasy") pagal to paties pavadinimo žaidimą tesurinko 32 mln. dolerių - manoma, kad jo kūrimas atsiėjo 115 mln. dolerių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją