„Retrospektyvinei parodai atrinkome 60 itin geros kokybės nuotraukų, padarytų per pastarąjį dešimtmetį. Jose užfiksuotos akimirkos iš visų aštuonių „Hario Poterio“ filmų užkulisių. Nuotraukose galima pamatyti išskirtines dekoracijas, vietas, specialiuosius efektus, kostiumus, kurių neįtikėtina gausybė buvo naudojama filmuojant visas filmo serijas”, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Jo teigimu, paroda atskleidžia draugišką, linksmą ir šeimynišką atmosferą, kuri lydėjo kūrybinę grupę visuose filmavimuose. Ji taip pat atkreipia dėmesį į kokybę ir detales, kurios filmų apie Harį Poterį kūrėjams ypatingai svarbios. Nuotraukose įvairiose scenose užfiksuoti ir pagrindinius vaidmenis nuotykių serijoje atliekantys aktoriai – Danielis Radcliffe`as, Rupertas Grintas ir Emma Watson.

Prekybos ir pramogų centro pirmajame aukšte eksponuojama paroda – viena iš „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ premjerai skirto renginio dalių. Pagrindinis renginys vyks šį ketvirtadienį, liepos 14 d., 17–20 val. Jame filmo gerbėjų laukia magijos teatro „DiArchy“ pasirodymas, Lietuvių kino akademijos atstovų pasakojimai apie kino filmų kūrimo virtuvę, įvairios užduotys, viktorinos, leisiančios atskleisti savo žinias apie rašytojos J. K. Rowling sukurtus personažus ir jų nuotykius.

Nugalėtojų laukia originalios dovanos – Hario Poterio akiniai, Grifų gūžtos bokalas, Hogvartso plunksna, Tomo Ridlio dienoraštis, kiti „Hario Poterio“ filmų atributai bei pagrindinis prizas – kiekvieno filmo fano trokštama lenktyninė šluota „Nimbus 2001“.

Filmas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) vaizduoja pagrindinio veikėjo ir jo draugų galutinę kovą su piktojo valdovo Voldemorto tamsiosiomis jėgomis. Šis filmas tapo vieninteliu serijoje, išleistu trimačiu formatu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją