„Haris Poteris ir mirties relikvijos 2" - tai paskutinis nuotykis „Hario Poterio" filmų serijoje. Nekantriai lauktas filmas yra antroji iš dviejų pilno metražo filmų dalių.Didingame finale mūšis tarp gėrio ir blogio jėgų burtininkų pasaulyje perauga į visuotinį karą. Dar niekuomet ant kortos nebuvo pastatyta tiek daug. Niekas nėra saugus. Tačiau būtent Hariui Poteriui teks paaukoti didžiausią auką nenumaldomai artėjant kulminacinei kovai su valdovu Voldemortu.

Šioje kovoje išsispręs viskas.

Filme „Haris Poteris ir mirties relikvijos 2" pagrindinius vaidmenis atlieka Daniel Radcliffe, Rupert Grint ir Emma Watson, dar kartą pasirodydami kaip Haris Poteris, Ronas Vyzlis ir Hermiona Greindžer. Filmo aktorių trupei taip pat priklauso Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Ciarán Hinds, John Hurt, Jason Isaacs, Matthew Lewis, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters ir Bonnie Wright.

Štai, kas liko už kadro:

Kai prodiuserio Davido Heymano paklausė, kokius dar Poteriadoje nevaidinusius aktorius jis norėtų pakviesti į filmą, vyras išvardino Eileen Atkins, Ianą McKelleną, Danielį Day-Lewisą, Danielį Craigą, Jamesą McAvoy ir Anne-Marie Duff.

Danielis Radcliffe`as būtų norėjęs dirbti sus Hellen Mirren, Judi Dench ir Stephenu Fry.

Šis Poteriados filmas yra vienintelis, kuris bus išleistas 3D formatu ir rodomas visuose, ne tik IMAX kino teatruose.

Po nesėkmingai nufilmuotos scenos, Hogvartso filmavimo aikštelėje kilo gaisras. Tiesa, aukų pavyko išvengti, tačiau aikštelė buvo sugadinta nepataisomai.

Helenos Ravenclaw vaidmuo buvo siūlytas „Titaniko“ žvaigždei Kate Winslet, tačiau jos agentas net neperdavė šio pasiūlymo aktorei, nes galvojo, kad ji vis tiek nesutiks su sąlygomis. Tada vaidmuo buvo atiduotas Kelly McDonald.

Aktoriai, kurie pasirodė visose aštuoniose poteriados dalyse be jokių išimčių yra: Alanas Rickmanas, Bonnie Wright, Devonas Murray, Emma Watson, Danielis Radcliffe`as, Geraldine Somerville, Jamesas Phelpsas, Oliveris Phelpsas, Joshas Herdmanas, Matthew Lewis, Robbie Coltrane, Rupertas Grintas, Tomas Feltonas ir Warwickas Davisas.

Autoriai paprašė Tomo Feltono, kad jis įkalbėtų savo merginą Jade Olivią suvaidinti Draco Mafojaus žmoną Astoriją.

Daugelyje interviu Emma Watson ir Rupertas Grintas prisipažino, kad jųdviejų bučinys vienoje scenoje buvo bjaurus. Jam nufilmuoti prireikė 6 dublių. Palyginimui – Hario ir Ginny bučiniui prireikė 10 dublių, Rono ir Lavender – 15, o Hario ir Cho – 30 dublių.

Dėl aktorės Emmos Thompson įsipareigojimų kitiems prodiuseriams, buvo pranešta, kad filme ji nepasirodys. Vis tik pačioje pabaigoje ji sugebėjo suderinti filmavimų laikus ir suvaidino scenoje drauge su savo seserimi Sophie Thompson.

Daugelis veiksmo šioje dalyje vyksta vieną dieną.

Naujausios ir paskutiniosios poteriados dalies anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją