Haris, Ronis ir Hermiona eina Dumbldoro pasiųstu taku – surasti visus Horokrusus, bei juos sunaikinti. Tačiau tai nebus taip lengva. Jaunuoliai yra nusikaltusieji teismui, nuo tada, kai Mirties Valgytojai užgrobė Magijos Ministeriją. Buvo pasiūlyta 10 tūkst. galeonų suma tam, kuris suras ir įduos Harį Mirties Valgytojams, kad Voldemortas galėtų jį nužudyti.

Haris nežino, kaip atrodo Horokrusai, kur jie yra, ir neturi jokių minčių, kaip juos sunaikinti. Kol H.Poteris yra šioje kelionėje, jis kartkartėmis jaučia Voldemorto mintis ir gali matyti, jog Tamsos Valdovas taip pat išvykęs kelionėn. Skirtumas tik tas, kad jis ieško lazdelės apie kurią Haris dar nėra girdėjęs.

Vaikinui šiek tiek pašniukštinėjus, pėdsakai atvedė jį prie paslaptingos istorijos apie "Mirties Relikvijas". Taigi, kol Haris ieško Horokrusų ir mokosi apie "Mirties Relikvijas", jis atsiduria dar didesniam pavojuje, kokiame tik kada buvo. Ir kuomet pavojus suskamba, žmonės miršta...

Šį kartą Hariui teko patys sunkiausi išbandymai – daugiau patirties įgavęs jaunasis burtininkas kovoja prieš šiurpą keliantį Voldemortą. Čia - rimčiausias jaunojo herojaus išbandymas ir neišvengiama atomazga, o jaunasis burtininkas gali pasitikėti tik savo jėgomis.

Kas liko už kadro filmuojant šią Poteriados dalį:

„Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ yra didžiausia Poteriados knyga, todėl prodiuseriai nusprendė ją padalinti į du filmus.

Davidas Holmesas, kuris buvo D. Radcliffe`o dubleris, filmavimų metu buvo sunkiai sužeistas.

Kompozitorius Nicholas Hooperis atsisakė kurti muziką paskutiniams dviems Poteriados filmams, nes norėjo daugiau laiko stirti savo šeimai.

Šis filmas nebuvo perdarytas į 3D formatą, nes tokiu būdu efektai neatrodė pakankamai įspūdingai.

Šios dalies filmavimams buvo pagaminta 500 burtų lazdelių. Pasibaigus filmavimams, nesugadintų liko tik kelios.

Pirmasis Poteriados filmas, kurio prodiuserė buvo pati J.K. Rowling.

Rhusas Infansas sutiko vaidinti Lovegoodą, nes norėjo susipažinti su pagrindiniais aktoriais ir kūrybine komanda.

Vieną sceną, kuri pavadinta „Seven Harrys“, D.Redcliffe`ui teko kartoti 90 kartų. Štai ta scena:

Emma Watson pageidavo, kad Hermionos miegamajame būtų daugiau knygų.

Tai vienintelis Poteriados filmas, kuriame nėra Hogvartso burtininkų mokyklos.

D. Radcliffe`as ir E. Watson bučinio scenoje nebuvo pusnuogiai, kaip gali pasirodyti žiūrint filmą. Jie abu dėvėjo džinsus, o Emma buvo apsivilkusi specialius kūno spalvos marškinėlius.

Šią dalį labai norėjo režisuoti žymusis Guillermo del Toro.

Johnas Hurtas ir Billas Nightly taip pat pasirodė ir filmuose „Žiedų valdovas“.

Originalųjį filmo scenarijų sudarė 500 puslapių.

Filmo treileris:

Scenos, nepatekusios į filmą:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)