Feliniškų akcentų „Kine po žvaigždėmis“ atidaryme bus ir daugiau. Atidarymo filmu pasirinkta Marcos Carnevale drama „Elzė ir Fredas“. Filmo herojė Elzė daugelį metų svajojo patirti panašią sceną kaip F.Fellinio filmo „Saldus gyvenimas“ herojė prie Trevi fontano. Ji tiki, kad ši svajonė dar gali išsipildyti, o gyvenimas prasidėti ir sulaukus 78-erių.

Jaukus, šiltas ir gyvenimo džiaugsmą spinduliuojantis filmas buvo įvertintas ir žiūrovų, ir kino žinovų: pagrindiniai aktoriai China Zorrilla ir Manuel Alexandre dalijosi prizus už geriausią vaidybą arba nominuoti už meistrystę Ispanijos „Goya“, Argentinos kritikų, Sant Jordi ir kituose apdovanojimuose.

„Elzė ir Fredas“ pradės du mėnesius truksiantį „Kino po žvaigždėmis“ sezoną. Nuo antradienio iki šeštadienio kiekvieną vakarą Šiuolaikinio meno centro kiemelyje bus rodomi skirtingi filmai.

Antradienių programa – tikri ispanų kino lobiai. Čia žiūrovai pamatys Luis Buñuel šedevrus „Viridiana“ ir „Keršto angelas“, komiškąjį Carlos Saura filmą „Mamai sukanka šimtas metų“, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė Charlie Chaplin duktė Geraldine. Tarp ispaniško kino lobių neabejotinai žibės ir garsiausias šių laikų šalies režisierius Pedro Almodóvar, „Kinas po žvaigždėmis“ parodys du jo filmus „Surišk mane“ ir „Aistrų labirintas“.

Trečiadieniais žiūrovus džiugins geriausi prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ filmai: nuo šiais metais geriausia išrinktos muzikinės juostos „Benda Bilili!“ iki žinomo prancūzų kino režisieriaus Alain Resnais „Širdžių“.

Ketvirtadieniais „Kino po žvaigždėmis“ arena priklausys neprognozuojamam Amerikos režisieriui Woody Allen. Retrospektyvoje – ne tik pastaraisiais metais sukurti jo filmai, bet ir tikra klasika – „Manhatanas“, „Hana ir seserys“, „Meilė ir mirtis “.

Penktadienių programa „Pasimatymas kine“ pasiūlys šiltus filmus romantiškam susitikimui su antrąja puse ar būriu draugu. O šeštadieninė programa „Pasaka Classics“ į vieną krūvą surinko įdomiausius ir daugiausia žiūrovų surinkusius sezono kino teatro „Pasaka“ filmus.

„Kino po žvaigždėmis“ seansai vyks antradieniais–šeštadieniais Vilniuje, Šiuolaikinio meno centro kiemelyje. Seansų pradžia liepą – 22.30 val., rugpjūtį – 22.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją