Prieštaringai vertinamas Italijos televizijos žurnalistas Džanis Ipolitis, garsėjantis savo subtiliai ironiškomis laidomis, prie spaudos centro pastatė atsiliepimų lentą su užrašu "Grąžinkit pinigus". Žiūrovas, parašęs geriausią neigiamą recenziją apie seniausiame pasaulio kino festivalyje parodytą filmą, atgaus už bilietą sumokėtus pinigus.

Panaši akcija Venecijoje buvo surengta prieš dvejus metus. Per "abstinencijos" laikotarpį daug žmonių, pirmiausia vidutinio amžiaus moterų, teiravosi, kur dingo jo garsioji lenta, sakė Dž.Ipolitis. Anot žurnalisto, jis atsakydavęs, jog yra užsiėmęs kitais darbais bei tikisi, kad kas nors mėgins pamėgdžioti jo idėją.

Pagrindinis apdovanojimas "Auksinė kompensacija" už geriausią neigiamą recenziją, kuri nebus paremta vien nusistatymu prieš aktorius ar režisierių, bus įteiktas rugsėjo 7 dieną.

Venecijos tarptautinį kino festivalį trečiadienį pradėjo "Balkanų vesternu" vadinama juosta "Dulkės" ("Dust"), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka "Įsimylėjusio Šekspyro" ("Shakespeare in Love") žvaigždė Džozefas Fainsas. Makedonų režisieriaus Milčo Mančevskio filmas pasakoja XX amžiaus pradžios istoriją, kai du amerikiečiai broliai įsimyli tą pačią moterį ir galiausiai atsiduria Makedonijoje, kur kariauja kaip samdiniai skirtingose pusėse.

Šiais metais vertinimo komisija geriausias juostas turės atrinkti iš 900 filmų. Palyginimui, 1932 metais per pirmą festivalį dėl pagrindinių prizų varžėsi vos 25 juostos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją