Sekmadienį vykusioje ceremonijoje, kurioje nestigo linksmų ir nepadorių pokštų, didžiausio dėmesio sulaukė "Saulėlydžio" žvaigždė Robertas Pattinsonas.

Tris indelio su spragintais kukurūzais pavidalo prizus susišlavęs aktorius netikėtai pabučiavo filmavimo aikštelės partnerį Taylorą Lautnerį, o teikiant specialų "MTV Generation" apdovanojimą aktorei Reese Witherspoon iš jo lūpų išsprūdo necenzūrinis žodis.

"Ne visada blogai, kai su motina sieja seksualus cheminis ryšys", - juokavo R.Pattinsonas, kuris filme "Tuštybių mugė" („Vanity Fair“) vaidino R.Witherspoon sūnų, o filme "Vanduo drambliams" („Water for Elephants“) įkūnijo jos meilužį.

Už vampyro Edvardo Kaleno vaidmenį "Užtemime" R.Pattinsonas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi. Be to, jis pelnė apdovanojimą už geriausią ekrano kovą su šio filmo aktoriais Bryce Dallas Howard ir Xavieru Samueliu, taip pat už geriausią bučinį su aktore Kristen Stewart.

Tačiau prieš žengdamas ant scenos, R.Pattinsonas pareiškė "nejaučiantis noro bučiuotis" su K.Stewart, grįžo į salę ir prigludo lūpomis prie T.Lautnerio.

"Saulėlydžio" filmuose Džeikobą Bleką vaidinantis paauglys T.Lautneris taip pat sulaukė meilių jausmų iš šią ceremoniją vedusio televizijos šou "Saturday Night Live" žvaigždės - lietuvių kilmės komiko Jasono Sudeikio.

Pastarasis Los Andželo priemiestyje esančiame Gibsono amfiteatre vykusią ceremoniją pradėjo atkartodamas sceną iš filmo "Pagiros Tailande" ir pradėjęs ieškoti "dingusio" T.Lautnerio.

"Saulėlydžio" sagos triumfas tęsėsi, kai K.Stewart buvo įteiktas geriausios aktorės apdovanojimas, o pats "Užtemimas" buvo pripažintas geriausiu filmu.

"Natalie, atleisk, tačiau kukurūzų spragėsiai atitenka man", - K.Stewart pasišaipė iš geriausios aktorės kategorijoje taip pat nominuotos Natalie Portman. Pastaroji anksčiau šiemet pelnė "Oskarą" už vaidmenį filme "Juodoji gulbė".

"Saulėlydžio" saga jau trečius metus iš eilės nustelbia kitus filmus per MTV apdovanojimų ceremoniją, kurioje nugalėtojus lemia gerbėjų balsai. Pernai antrasis šios serijos filmas "Jaunatis" taip pat buvo pripažintas geriausiu, o jo žvaigždės pelnė apdovanojimus geriausių aktorių ir geriausio bučinio kategorijose.

"Faktas, jog stovime čia, liudija apie sunkų darbą, kurio pareikalavo "Užtemimo" kūrimas", - pareiškė T.Lautneris.

Sekmadienį sėkmė taip pat šypsojosi aktorei Emmai Stone, suvaidinusiai komedijoje "Lengvabūdė pirmūnė" („Easy A“). Tuo tarpu paauglių dievaitis kanadietis dainininkas Justinas Bieberis nuskynė apdovanojimą už labiausiai stulbinamą pasirodymą filme "Justin Bieber: niekada nesakyk niekada".

Jaunoji aktorė Alexys Nycole Sanchez buvo pagerbta už geriausią frazę filme "Nebrendylos" („Grown Ups“), o Tomas Feltonas išrinktas geriausiu piktadariu už vaidmenį filme "Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 1 dalis".

Atsiimdamas apdovanojimą, T.Feltonas pareiškė: "Šitas puikiai atrodys tualete mano (namo) pirmajame aukšte. Ačiū."

Per šią ceremoniją taip pat pasitaikė kai kurių gluminančių momentų. J.Sudeikis šou pradžioje nuolat laidė pokštus apie neseniai atskleistą faktą, jog Holivudo veteranas Arnoldas Schwarzeneggeris tapo savo namų tvarkytojos vaiko tėvu.

Jis taip pat nepadoriai juokavo apie oralinį seksą su 18-mete J.Bieberio mergina Selena Gomez. Pastaroji labai sutriko ir slėpė savo veidą nuo televizijos kamerų, kai laidos vedėjas priekaištavo Selenai, jog ši bučiuodamasi su J.Bieberiu prarijo "tris jo pieninius dantis".

Tuo tarpu dainininkas ir aktorius Justinas Timberlake'as sukėlė žiūrovams daug juoko, teikdamas apdovanojimą geriausiam aktoriui kartu su aktore Mila Kunis, su kuria jis vaidino filme "Naudingi draugai" („Friends With Benefits“).

Aktoriai linksmai pasišaipė iš pranešimų, esą jiedu vaikšto į pasimatymus vienas su kitu, kaip ir šiame filme jų vaidinami veikėjai.

J.Timberlake'as pareiškė: "Mila ir aš niekada nevaikščiojome į pasimatymus... (Mūsų) santykiai visiškai platoniški - štai kodėl galiu padaryti tai", ir uždėjo abi rankas ant M.Kunis krūtinės.

Jo partnerė visiškai nesutruko ir ramiai atsakė: "Ir štai kodėl aš galiu padaryti tai", sugriebdama J.Timberlake'ą už tarpkojo.

Tuo tarpu nutrūktgalvės naujo filmo "Jackass" žvaigždės laidė nešvankius juokelius, esą JAV milijardierius Donaldas Trumpas esąs homoseksualus, o ekrane buvo parodytas vaizdelis su besiporuojančiais šunimis.